Shutterstock

Nieuws Politiek

Stikstofwet niet controversieel verklaard

2 Februari 2021

De Eerste Kamer heeft vandaag (dinsdag) de Stikstofwet niet controversieel verklaard, zoals PVV, PvdD, FVD, SGP en Fractie-Van Pareren hadden voorgesteld (gesteund door Fractie-Otten).

Dit betekent dat het wetsvoorstel Stikstofreductie en natuurverbetering wel wordt behandeld. Overigens niet op 23 februari zoals oorspronkelijk op de planning stond. De landbouwcommissie had aangegeven meer tijd nodig te hebben. Wanneer de Stikstofwet wel door de Eerste Kamer wordt behandeld, is nog niet bekend. De bedoeling is voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De Eerste Kamervoorzitter draagt in de plenaire vergadering alleen voorstellen voor om controversieel te verklaren als die na de inventarisatie kunnen rekenen op een meerderheid in de Eerste Kamer. Mocht er op een later moment toch nog een meerderheid ontstaan voor het controversieel verklaren van de Stikstofwet, dan kan dat alsnog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstof Stemming

Statenverkiezing verhoogt druk op stikstofketel

Nieuws Stikstof

Akkoord melkveehouderij in beginsel rond

Achtergrond Stikstof

‘Praten zonder akkoord is ook winst'

Achtergrond Stikstof Stemming

Plaagdassen maken natuurregels buigzaam

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox