Shutterstock

Nieuws Boerenprotest

Boeren uiten frustratie over krachtvoerregeling

3 Juli 2020 - Jorine Cosse

Opnieuw zijn de Nederlandse boeren op de trekker gesprongen om te demonstreren. Gisteravond werd er gestemd over het voerspoor van minister Carola Schouten. Ondanks verschillende argumenten tegen de maatregel, werd het plan niet van tafel geveegd. Zowel Agractie als Farmers Defence Force riepen de boeren op om op te rukken naar Den Haag.

Gisteravond al startten de eerste boeren hun trekkers, waarna ze in grote colonnes ten strijde trokken. In Den Haag kreeg de aanwezige groep toestemming om voor het Buitenhof te protesteren. Ondanks de hoeveelheid boeren is de sfeer gemoedelijk, aldus meerdere berichtgevingen op onder andere Twitter. Wel is er veel politie op de been en ook het leger heeft zich gemeld, maar beide gedijen prima in de rust.

 

Ook in andere steden verschenen trekkers in en rondom het centrum. Onder meer in Breda, Leeuwarden en Roermond werden trekkers gesignaleerd.

Een groep boeren verzamelde zich op de Grote Markt in Groningen. Ook wisten boeren zich op de startbaan van luchthaven Eelde te verzamelen.

Naast de protesten in steden trokken boeren uit het hele land er ook op uit om in Den Haag te gaan protesteren.

Om 11 uur zou er een protest plaatsvinden op het Malieveld in Den Haag, voor nu is het daar nog aardig rustig. Het is afwachten wanneer de trekkerstoet zich daar gaat melden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden