Uienoogst 2020

Gewastour2020

Gewastour Week 38

Uienoogst verloopt goed op Gewastourpercelen

Het rooien van de uien verloopt voorspoedig op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour. In zowel Kimswerd, Wezup als Tollebeek is inmiddels gestart met rooien. Daarnaast is de opbrengst van het perceel in Ysselsteyn bekend.
16 September 2020
uien uienareaal uienveld uienoogst zwad

Inside Uien

Nieuwe teeltgebieden blinken uit in uienoogst

Het zijn de nieuwe teeltgebieden in Noordoost- en Zuidoost-Nederland die dit jaar uitblinken in de opbrengst en kwaliteit van zaaiuien. Dat melden zaadbedrijven. De traditionele teeltgebieden in Flevoland en het zuidwesten kampen allemaal met problemen, al zijn de verschillen per teler enorm.
15 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 37

Laatste loodjes op percelen Gewastour Uien

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de percelen van de Boerenbusiness Gewastour Uien. Zo wordt in Kortgene en Kimswerd op korte termijn gestart met het rooien van de uien en zijn in Wezup inmiddels de laatste bespuitingen uitgevoerd.
8 September 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 36

Uienperceel in Heijen wordt gerooid

Op het perceel in Heijen dat meedoet aan de Boerenbusiness Gewastour is woensdag 2 september gestart met het rooien van de uien. Het is het tweede uienperceel van de Gewastour dat gerooid wordt. In Wezup staat rooien voorlopig nog niet op de planning.
3 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 36

Rooien uienpercelen staat op de planning

Een groot gedeelte van de uientelers van de Boerenbusiness Gewastour hebben het rooien inmiddels op de planning gezet. Zo worden de uien op het perceel in Heijen deze week nog van het land gehaald en hoopt de teler in Kortgene volgende week te kunnen starten met rooien. In Kimswerd zijn inmiddels de laatste ziektebespuitingen uitgevoerd.
1 September 2020
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Inside Uien

De top van de uienoogst is er inmiddels vanaf

Het is nog te vroeg om een voorspelling voor de uienoogst 2020 te maken, maar een topopbrengst zal het zeker niet worden. Zo veel is duidelijk na een zeer droog voorjaar met een moeizame opkomst. De huidige regenval brengt wel verlichting.
18 Juni 2020
uienzaad

Inside Uien

Dit moet je weten bij de start van uienzaai

Nu de eerste plantuien van het nieuwe jaar geplant zijn is het vooruitkijken naar het nieuwe groeiseizoen begonnen. Hoe groot gaat het areaal worden, hoe staan de al geplante uien ervoor en hoe zit het met de zaadcoating Mundial? In dit artikel gaat Boerenbusiness in op de actualiteiten rondom de uienzaai.
4 Februari 2020
uien plantuien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Zijn er opnieuw kansen voor winteruien?

Een extreem kleine uienoogst zorgde deze zomer voor een gat in de markt. Uientelers anticipeerde hierop met overwinteringszaai- en plantuien. Daar werden vaak goede opbrengsten en saldo's mee behaald. Hoe zijn de kaarten geschud voor oogst 2020?
4 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden