Aardappelmarkt

aardappelen opkomst

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt even in niemandsland

Waar de afgelopen weken flinke stappen omhoog gemaakt zijn in de aardappelmarkt lijkt deze nu een pas op de plaats te maken. Vanmorgen noteerde Belgapom €25 met als opmerking dat het een stabiele markt is. De markt voelt in balans en zou nieuwe impulsen nodig hebben om een volgende stap te maken. Deze impulsen ontbreken op dit moment.
13 Mei 2022
aardappelen aardappeloogst

Achtergrond Aardappelen

'Je moet ergens beginnen en POC neemt het voortouw'

Door een uitzonderingsregel in de mededingswet mogen telers zich sinds een paar jaar verenigen in een producentenorganisatie (PO). Eén van de partijen die daar in Nederland echt werk van probeert te maken is de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC). Hoe wil de organisatie de positie van de telers in de keten verbeteren?
13 Januari 2022

Inside Aardappel

Fritesfabrieken draaien op volle toeren

De fritesfabrieken draaien op volle toeren. Maar hoeveel kilo's komen uiteindelijk van het land af en wat betekent dit voor de prijsontwikkeling op de aardappelmarkt? DCA-marktexpert Edwin Burgers licht het toe in zijn wekelijkse marktupdate.
16 Augustus 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt tendeert prijshoudend

Hoezo groeizaam weer? Het is hier veel te nat op de aardappelpercelen. Hoe reageert de aardappelmarkt daar op?DCA-marktexpert Edwin Burgers vertelt in deze marktupdate. 
9 Augustus 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt kleurt verder groen

De markt kleurt groen, wat doen de prijzen? De strijd rond de nieuwe oogst is begonnen. Hoe BEINVLOED het weer de stemming? DCA-marktexpert Edwin Burgers licht in deze marktupdate de ontwikkelingen op de aardappelmarkt toe.
2 Augustus 2021

Inside Aardappel

Aardappeltermijnmarkt twijfelt

Wat gaan we doen, naar boven of naar beneden? We staan naar een oranje stoplicht te kijken, wat is de invloed op de afzet? DCA-marktexpert Edwin Burgers legt uit in deze aardappelmarkt update.
26 Juli 2021

Inside Aardappel

Extreme regen en invloed op markt?

Wat zijn de gevolgen van de onstuimige week op de koers? Men neemt de schade op. Wat is het effect op de gewassen? DCA-marktexpert Edwin Burgers geeft inzicht in de aardappelmarkt.
19 Juli 2021

Inside Aardappel

Onderkant termijnmarkt nieuwe oogst gezien?

Hebben we de onderkant van de aardappeltermijnmarkt nieuwe oogst gezien? Welke richting en op welk moment gaat de markt kiezen? DCA-marktexpert Edwin Burgers licht in deze marktupdate de ontwikkelingen op de aardappelmarkt toe.
12 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden