Voedselproductie

koeien India

Opinie Krijn J. Poppe

Elke gemeenschap heeft op voedselsoevereiniteit recht

Debatten over het Europese landbouwbeleid of het Nederlandse milieubeleid leiden regelmatig tot discussies over onze relatie met ontwikkelingslanden. Moeten we in hun voedsel voorzien door onze export en dreigt dat bij nieuw beleid in gevaar te komen? Of kunnen ze daar zelf wat meer produceren?
1 Maart 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal

Opinie 2 Veeartsen

Geen stennis, maar kennis helpt boer vooruit

In de melkveehouderij is alles kommer, kwel én kak. Tenminste, volgens voormalig veearts Nico Hoogland in De Volkskrant van 21 juni. In een vurig pleidooi bracht Hoogland een mengelmoes van waarheden – hele en halve – én onwaarachtigheden, op een toon waarin elk respect voor boeren ontbrak.
4 September 2020
Boerenbusiness

Nieuws Klimaatverandering

Vrijhandel belangrijk in strijd tegen voedseltekort

Vrijhandel kan honger in de wereld door veranderingen van het klimaat voorkomen. Tot deze conclusie komt onderzoek van het Oostenrijkse International Institute for Applied System Analysis (IIASA), dat is gepubliceerd in Nature Climate Change. 
20 Juli 2020
boerenprotest

Achtergrond Voedselproductie

Voedselissues uitgelicht: Europese boer in protest

Exploderende prijzen voor varkensvlees in China. Recordhoge uienprijzen in India. Ontwrichtende bosbranden in Australië. Het zijn allemaal gebeurtenissen die resulteren in volatiele voedselprijzen. Boerenbusiness schetst (in de periode rondom Kerst en nieuwjaar) in een reeks artikelen de voedselissues op de verschillende continenten. Last but not least, is het de beurt aan Europa. De boerenprotesten eisten afgelopen jaar de aandacht op. 
14 Januari 2020
brazilie Rio De Janeiro

Achtergrond Voedselproductie

Voedselissues uitgelicht: reuring in Zuid-Amerika

Exploderende prijzen voor varkensvlees in China. Recordhoge uienprijzen in India. Ontwrichtende bosbranden in Australië. Het zijn allemaal gebeurtenissen die resulteren in volatiele voedselprijzen. Boerenbusiness schetst (in de periode rondom Kerst en nieuwjaar) in een reeks artikelen de voedselissues op de verschillende continenten. In dit artikel komt het continent Zuid-Amerika aan bod.
7 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox