Landbouw

energie zonneenergie luchtwasser

Nieuws Klimaat

Strenge doelen landbouw geen inkopper op COP26

De mondiale klimaatconferentie COP26, die afgelopen weekeinde werd afgerond, moet ook stevige gevolgen hebben voor de landbouw, met name voor de uitstoot van broeikasgassen, zo valt te lezen in veel berichten. De Europese Commissie ziet in de conferentie een bevestiging van het ingezette beleid, met name met de Farm-to-Fork (F2F) strategie van adjunct-voorzitter Frans Timmermans.
16 November 2021
china

Achtergrond Overstromingen

Landbouw China getroffen door overstromingen

China heeft te maken met één van de grootste overstromingen van de afgelopen 30 jaar. Zo'n 26 provincies in de oostelijke helft van de Aziatische grootmacht zijn getroffen door het water. In deze regio bevindt zich ook het grootste gedeelte van de Chinese landbouw, hoe staat dat er nu voor?
27 Juli 2020
voorbereiding voorjaarswerkzaamheden

Nieuws Financieel

Stevig aandeel landbouw in Nederlandse economie

Het aandeel van de landbouw in de Nederlandse economie is met 1,4% van het bruto binnenlands product (bbp) een stuk groter dan in onze buurlanden. De landbouwbijdrage aan de economie ligt in 2018 ook hoger dan het gemiddelde van 1,1% in de Europese Unie.
7 Mei 2020
zonnepanelen zonneenergie stal melkveebedrijf schuur

Nieuws Stikstof

Ondanks minder vee, toch stikstofoverschot in 2018

Ondanks de inkrimping van de veestapel is het stikstofoverschot in de landbouw in 2018 gestegen in vergelijking met 2017. Dit meldt het CBS op basis van de balansgegevens van de mineralen stikstof en fosfor binnen de Nederlandse landbouw.
6 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden