Mais

KWS

Aangeboden door KWS

Bespaar op uw voerkosten met MKS

Als gevolg van de verschrikkelijke oorlog in de Oekraïne is onder andere de markt voor veevoedergrondstoffen in rep en roer. Dit heeft zijn weerslag op de prijzen voor krachtvoer. Deze zijn in korte tijd enorm gestegen, waardoor het voersaldo verder onder druk komt te staan.
25 Maart 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Dreigende schaarste maakt maïs financieel interessant

De graanprijzen zijn hard gestegen door de oorlog in Oekraïne en de westerse sancties tegen Rusland. Oekraïne is een belangrijke graanproducent, maar door de oorlog zal mogelijk een deel van de oogst verloren gaan.
21 Maart 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: 'Handige hulp bij maïsteelt’

Bas ten Hove heeft in maatschap met zijn ouders een melkveebedrijf in Mariënheem (Overijssel). In deze video gaat ruwvoerspecialist Ludwig Oevermans bij Bas langs en spreekt met hem over zijn rantsoen en maïsteelt. Ook vertelt Bas over zijn ervaringen met het nieuwe digitale platform Agrility dat hem meer inzicht geeft in zijn maïsteelt.
16 Maart 2022

Aangeboden door Bayer Crop Science

Herken en erken, waar let je dit seizoen op als maïsteler?

Onkruidbestrijding bij het telen van maïs wordt steeds ingewikkelder. Crop advisor Sander Uwland van Bayer Crop Science geeft aan waar je als teler dit seizoen op moet letten.
15 Maart 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Door optimalisering van ruwvoerteelt hoger saldo

Om een zo hoog mogelijke voerefficiëntie te realiseren ligt er jaarlijks de uitdaging om zoveel mogelijk eiwit, energie en structuur van eigen grond te oogsten. Het Seed2FEED-concept helpt het saldo per liter melk te verhogen door optimalisering van de ruwvoerteelt op het melkveebedrijf.
14 Maart 2022
groenbemester

Ruwvoertour week 10

Vanggewas voor levering stikstof in bemestingsplan

Voor de melkveehouders staat langzaam aan weer de teelt van snijmaïs voor de deur. De torenhoge kosten voor bijvoorbeeld kunstmest stemmen echter niet vrolijk. Deze hoge prijzen werken door in het nieuwe teeltseizoen. Vanggewassen, groenbemesters of gescheurd grasland kunnen echter meehelpen in het leveren van stikstof. Hoe doen de melkveehouders die deelnemen aan de Ruwvoertour dit?
11 Maart 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Van 5 hectare naar 70 hectare voederbieten'

Onder de melkveebedrijven in de klantenkring van Ten Brinke BV is het areaal voederbieten in de voorbije jaren behoorlijk gegroeid. De agrarisch toeleverancier in Creil (Flevoland) ondersteunt veehouders met teeltbegeleiding om voederbieten terug op de kaart te zetten.
25 Februari 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Energierijk rantsoen met snijmaïs en MKS'

Met 30 jaar ervaring als melkvee-proefbedrijf op lichte zandgrond in een waterwingebied, weet men bij proefboerderij De Marke alles over de kansen en uitdagingen van ruwvoerteelt onder moeilijke omstandigheden. In het streven naar een maximale voederwaardeopbrengst en benutting van eigen land werd in 2021 een gedeelte van de mais als MKS geoogst.
18 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden