Mais

KWS

Nieuws KWS

KWS verwacht een flinke stijging van de omzet

Veredelaar en zaadleverancier KWS verhoogt de winstverwachting voor het boekjaar 2021/2022, dat loopt van 1 juli tot 30 juni. Dit doet het bedrijf na een omzetgroei van ruim 32% in de eerst helft van het boekjaar.
15 Februari 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Zetmeel uit maïs verhoogt melk- en vleesproductie

Er wordt altijd veel geschreven over maïs. En terecht. Maïs is na gras het grootste gewas. Na een voorzichtige introductie door de 'maïskern Beckum' in de jaren 60 en 70 in de vorige eeuw is het in de decennia daarna hard gegaan.
15 Februari 2022
mais ruwvoertour2020

Achtergrond Maïs

'Exportprijs voor maïs daalt dit jaar iets'

De gemiddelde prijs voor de export van maïs gaat dit jaar iets dalen. Dat is de verwachting van analisten van marktbureau IndexBox. Een hogere output en een lagere vraag vanuit Azië zijn de oorzaken voor de prijsdaling. Overigens ligt de prijs daarmee nog wel ver boven het niveau van voor de coronacrisis.
25 Januari 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zo verlaag je je voerkosten met maïs

Maïs zorgt in de meeste Nederlandse rantsoenen voor energie die melkkoeien nodig hebben om het eiwit in gras om te zetten in melkeiwit. Het is bovendien smakelijk en levert veel voederwaarde per hectare. Zonder maïs moet er duur zetmeelrijk krachtvoer, maïsmeel of geplet graan aangekocht worden om energie in het rantsoen te brengen.
19 Januari 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: voorbereiden op teelten van de toekomst

Maurice Lemans woont met zijn gezin in het Zuid-Limburgse Voerendaal en heeft daar een bedrijf met 100 melkkoeien en bijhorend jongvee. Hij streeft ernaar om een zo compleet mogelijk rantsoen van eigen land te halen.
7 Januari 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Datagedreven inzicht in je maïsteelt

Als veehouder ben je druk bezet met het runnen van je bedrijf. Bij het managen en verzorgen van de veestapel maken veel veehouders al gebruik van digitale tools die zorgen voor meer inzicht en controle. Met het nieuwe platform Agrility wordt dit nu ook in de maïsteelt mogelijk.
24 December 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zetmeelrijke maïs nodig om gras te benutten

Na drie warme, droge jaren op rij hebben veehouders in 2021 de grasvoorraden weer eens flink aan kunnen vullen. In combinatie met de derogatieregel van 80% grasland zorgt dit voor een grote hoeveelheid gras die in menig rantsoen benut moet worden.
15 December 2021
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

Nieuwe maïsrassen op de Aanbevelende Rassenlijst

Niet minder dan acht Syngenta-rassen komen nieuw op de Aanbevelende Rassenlijst in 2022. En een aantal daarvan staat helemaal bovenaan voor voederwaarde-opbrengst.
14 December 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox