douane

Brexit Londen

Nieuws Brexit

VK stelt importeisen uit wegens dreigende tekorten

Het Verenigd Koninkrijk (VK) stelt de invoering van de volledige controle voor de import van producten uit de EU opnieuw uit. De verplichte voormelding voor sanitaire en fytosanitaire (SPS) goederen is uitgesteld van 1 oktober 2021 naar 1 januari 2022. De fytosanitaire certificaten en controles en de nieuwe eisen aan gezondheidscertificaten worden op 1 juli 2022 van kracht.
15 September 2021
geld Brexit euro pond

Achtergrond Brexit

100 dagen na brexit: hoe staat het met de handel?

Niet langer gebonden zijn aan de regels die door Brussel worden opgelegd. Dat was voor veel Engelsen de reden om voor de brexit te stemmen. De eerste 100 dagen na de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU liggen inmiddels achter ons. Een grote crisis is uitgebleven. Wat heeft de brexit tot nu toe opgeleverd?
14 April 2021
Brexit

Nieuws Brexit

Problemen verwacht bij volgende fase brexit

Grote chaos op gebied van handel en transport is tot nu toe uitgebleven sinds de brexit. Dat neemt niet weg dat er veel problemen zijn, vooral bij de export van het Verenigd Koninkrijk (VK) naar de Europese Unie (EU). De nieuwe fase die per april van kracht gaat, kan ook voor problemen zorgen bij Europese exporteurs. Waar moet een exporteur op letten?
3 Maart 2021
rusland Vladimir Putin

Nieuws Rusland boycot

Rusland: boycot blijft, procedures eenvoudiger

Rusland vereenvoudigt vooralsnog alleen procedures voor de import van dierlijke en plantaardige producten. De kans is klein dat de import sancties worden opgeheven, concludeert de LNV vertegenwoordiger in Moskou, Meeuwes Brouwer.
24 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief