Groenten en fruit

supermarkt groente

Nieuws Akkerbouw

Onderzoek naar duurzame gewasbescherming

Telers van bladgewassen hebben de handen ineen geslagen en zijn vorig jaar aan een 4-jarig onderzoek begonnen naar het vergroten van de plantweerstand en de mogelijkheden voor duurzamere gewasbeschermingsmiddelen.
9 Februari 2021
foodbusiness appels fruit

Nieuws Food

Nederlander eet meer groenten en fruit

Nederlanders hebben over 2020 meer verse groenten en fruit geconsumeerd, zo blijkt uit onderzoek van GroenteFruit Huis. Het betreft een stijging van 4% ten opzichte van 1 jaar eerder. Wel werd afgelopen jaar, als gevolg van de coronacrisis, een einde gemaakt aan de groeiende tendens van de consumptie van groenten en fruit buitenshuis.
6 Januari 2021
supermarkt Conserven Hak

Nieuws Coronacrisis

Wat levert btw-verlaging op boodschappen op?

Daags nadat Duitsland bekend maakte het btw-percentage op dagelijkse boodschappen als groente en fruit te verlagen van 7% naar 5% heeft ook Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën laten weten te onderzoeken of in Nederland dit mogelijk is. Betekent dit dat zuivel, aardappelen, uien en peen vaker over de boodschappenband gaan?
12 Juni 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappel

Even geduld voor regeling fritesaardappelen

Telers van fritesaardappelen moeten nog even wachten op de voorwaarden voor compensatie voor overtollige aardappelen door de coronacrisis. Het ministerie van LNV tilt de bekendmaking van de ophanden zijnde compensatieregeling over het weekend heen.
3 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden