Aardappelen

Certis

Aangeboden door Certis

Snelle start met Olie-H geeft luis en virus minder kans

Viruspreventie in pootgoed wordt elk jaar een grotere uitdaging. Dat komt onder meer door de verdergaande versmalling van het middelenpakket voor luisbestrijding. Ko en Wim de Kraker uit Zaamslag hebben hun strategie daar inmiddels op afgestemd.
2 Mei 2022
aardappelen pootgoed arizona

Nieuws Oorlog

Aardappelpoten een hele uitdaging in Oekraïne

Het is een lastige opgave maar de Oekraïense aardappeltelers zijn bezig met het poten van aardappelen. Vooral de logistiek zorgt op dit moment voor veel kopzorgen. Naast de schaarste van grondstoffen kan ook niet iedere teler aan pootgoed komen.
18 April 2022
BASF

Aangeboden door BASF

'Allstar: zacht op de knol maar hard op rhizoctonia'

Gebruikers van het rhizoctoniamiddel Allstar zijn enthousiast over de plezierige gebruikseigenschappen. En in proeven geeft Allstar bij herhaling meer knollen en kilo's in de verhandelbare maat.
13 April 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer Cropscience

'Basisplan bestrijding phytophthora overboord'

'Wat we van 2021 geleerd hebben is dat een seizoen nooit normaal verloopt. Onze plannen voor de Phytophthora-bestrijding hebben we bijvoorbeeld al heel gauw bij moeten stellen. De druk was zo hoog dat we al vroeg naar het zwaarste regime toe moesten.’’
8 April 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Aangeboden door Bayer Cropscience

Propulse bij beste aanpak Alternaria in aardappelen

In aardappelen kennen we twee soorten Alternaria, te weten A. solani en A. alternaria. De A. solani is het meest voorkomend, maar in bepaalde rassen hebben we ook regelmatig te maken met A. alternaria.
31 Maart 2022
Bayer Cropscience

Aangeboden door Bayer CropScience

Uitstekende resultaten met Serenade in aardappelteelt

Serenade heeft ook afgelopen jaar weer gezorgd voor positieve resultaten in de aardappelteelt. Over meerdere jaren zien we dat Serenade een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van de Nederlands aardappelteelt, zo blijkt uit onderzoek op ongeveer honderd praktijkpercelen samen met telers, adviseurs  en de aardappelketen.
18 Maart 2022

Marktupdate Aardappelen

Aardappelmarkt laat verder geen verval zien

De oorlog in Oekraïne heeft ook de aardappelmarkt laten schrikken. De markt heeft de eerste schok inmiddels wel verwerkt zegt DCA markexpert Edwin Burgers. De fysieke noteringen houden behoorlijk stand. De voorraden zijn niet bijster groot en de verwerking loopt goed. Wat betekent dat voor de stemming op de markt?
7 Maart 2022
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Analyse Grondstoffen

Koelt de grondstofmarkt af of zet stijging door?

Vrijwel alle belangrijke internationaal verhandelde grondstoffen zaten donderdag 24 februari in de lift door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft direct en indirect invloed op de agrarische sector, denk alleen al aan de tarwe- en gasprijzen. Wat doen de grondstofmarkten de dag na de uitzonderlijk volatiele handelsdag?
25 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox