Aardappelen

aardappelen Innovator

Analyse Aardappelen

Innovator aan kop op de aardappelmarkt

Het ras Innovator ligt, als het gaat om prijsniveau, op kop in de aardappelmarkt. Het totale beschikbare volume in West-Europa is zeker niet overweldigend, terwijl voor afzet naar de fastfood deze aardappelen altijd goed gevraagd zijn. Zeker partijen van bovengemiddelde kwaliteit zijn gewild.
24 December 2021
BASF

Aangeboden door BASF

'Ook met weinig rhizoctonia brengt Allstar voordeel'

De resultaten op het belangrijkste BASF-proefveld met Allstar bevestigen de positieve uitkomsten van eerdere seizoenen. Maar de voordelen van het fungicide gaan verder dan het bestrijden van rhizoctonia.
17 November 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws Aardappelen

Nederlander eet meer kruimige aardappelen

De Nederlandse Aardappel Organisatie viert deze week de aftrap van het stamppotseizoen. Dit Hollandse gerecht lijkt steeds meer in trek, want afgelopen winter nam de consumptie van (iets) kruimige aardappelen – oftewel stamppotaardappelen – met 3% toe tot ruim 2,5 miljoen kilo. De verwachting is dat die trend doorzet.
15 November 2021
Wim Keijzer

Interview Wim Keijzer

‘Informatie goed voor risicodekking in de sector’

Wim Keijzer (61) heeft al twaalf jaar lang een Aardappelmarkt abonnement bij Boerenbusiness. Hij gebruikt de kennis die hij opdoet om te handelen op de termijnmarkten om zoveel mogelijk opkomende risico's af te dekken.
10 November 2021
Bayer

Aangeboden door Bayer CropScience

‘Alle middelen nodig om Alternaria te beteugelen’

'De focus van aardappeltelers lag dit seizoen nadrukkelijk bij de bestrijding van Phytophthora. Maar dat betekent niet dat je Alternaria maar een beetje op z’n beloop kunt laten. Integendeel: Alternaria komt - ondanks de relatief lage zomertemperatuur - behoorlijk veel voor in de gewassen. En niet zelden veroorzaakt dat flinke schade. '
13 Oktober 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst start rustig, kwaliteit grote zorg

Akkerbouwers die op regen hebben gewacht om te kunnen rooien zijn dit weekend rijkelijk bediend. Niet alleen in Nederland maar ook in de landen om ons heen is de aardappeloogst rustig van start gegaan. Vooral droogte was een issue. Zorgen zijn er vooral over de aardappelkwaliteit.
4 Oktober 2021
Boerenbusiness

Nieuws Aardappelmarkt

Dit wordt de aardappelprijs voor 2021

Welke richting gaat de aardappelmarkt op dit seizoen? Kees Maas, marktexpert bij DCA geeft antwoord op die vraag. Daarvoor maakt hij een analyse van de aanloop naar en de omstandigheden tijdens het seizoen en de te verwachten opbrengst. Aan de hand van die gegevens maakt hij een prognose voor de prijzen die we kunnen verwachten.
10 September 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Weinig tonnen en matige kwaliteit aardappelen in VS

De Amerikaanse aardappeloogst lijkt vies tegen te vallen zo melden verschillende lokale media. Een uitzonderlijk warm en droog jaar eist zijn tol.
2 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden