Energiemarkt

windmolen windmolenpark

Opinie Kasper Walet

Duurzame energie komt ook naar jou toe

De laatste ontwikkeling op het gebied van het uitrollen van duurzame elektriciteit uit wind en zon zijn drijvende zonneparken op de Noordzee en het IJsselmeer. Drijvende zonnepanelen zijn niet nieuw, wellicht vind je die al bij je in de buurt op meren en drinkwaterbassins. Deze zijn echter van beperkte omvang.
10 Oktober 2023
energie zonnepanelen zonneenergie

Opinie Kasper Walet

Rem nodig op de energietransitie

Na de val van het kabinet en de komende verkiezingen ligt alles weer open. Zo slaat de partij die het debat over stikstof en de energietransitie veel te drammerig voerde, D66 bij monde van de nieuwe partijleider Rob Jetten een ander toon aan. 
12 September 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Hogere dieselprijs door Rusland en Venezuela

De stijging van de olieprijs van vorige week ze door. Terwijl het optimisme over de Amerikaanse economie ongewijzigd blijft, besloten Saudi-Arabië en Rusland hun lagere productietargets te handhaven. Daarnaast neemt de dieselprijs verder toe door productieproblemen in Venezuela.
7 September 2023
olie

Analyse Energie

Zwakke economie trekt olieprijs naar beneden

De olieprijs is deze week licht gedaald. De lagere notering volgde op zwakke economische cijfers van verschillende grote economieën. Ook nieuws op de aanbodkant van de markt stuurt de olieprijs naar beneden, al is hier op de oliemarkt nog weinig van te merken.
24 Augustus 2023
energie olie gas energieprijs

Analyse Energie

Gasprijs topt nu stakingen dichtbij komt

De gasprijs staat  op het hoogste punt sinds begin april. Stakingen in de Australische LNG-industrie komen steeds dichter bij. In principe kunnen de vakbonden vanaf vandaag (woensdag 23 augustus) besluiten het werk neer te leggen. De partijen op de gasmarkt kijken dan ook met argusogen naar de ontwikkelingen down under.
23 Augustus 2023
olie olieraffinaderij

Analyse Energie

Chinese malaise zet olieprijs onder druk

Voor het eerst in ongeveer anderhalve maand is de olieprijs deze week vrijwel constant gedaald. Vooral zwakke economische resultaten van de Chinese economie maken olie minder waard. Naast tegenvallende handelscijfers en deflatie blijkt ook de Chinese vastgoedmarkt nog altijd verre van gezond.
17 Augustus 2023
trekker diesel brandstof

Analyse Olie

Dieseltank laten vullen is weer een dure liefhebberij

De oliemarkt zette deze week weer en stap omhoog. Zowel ruwe olie als diesel steeg naar het hoogst niveau in maanden. Krappere voorraden zijn daarbij een belangrijke oorzaak. Productiebeperkingen van twee grote producerende landen helpen dan niet om de markt weer wat te temperen.
11 Augustus 2023
gas

Analyse Aardgas

Goedkoop gas gaat Europa aan neus voorbij

In een jaar tijd kan veel veranderen. Waar vorig jaar de gasmarkt op zijn kop stond is de rust nu een heel eind terug gekeerd. Enkele Amerikaanse analisten spreken zelfs al over een kwakkelende markt. De rol van gas is in de energiemarkt nog lang niet uitgespeeld volgens een grote Amerikaanse oliemaatschappij.
9 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden