JRC Mars instituut

zomergerst tarwe - agri

Inside Granen

Europees wintergraan boterzacht winter in

Een relatief warme start van de winter heeft ervoor gezorgd dat graangewassen bijna niet zijn afgehard. Begin december daalde de temperaturen lokaal wel fors, waardoor soms al wat vorstschade is opgetreden. Dat meldt het JRC in hun nieuwste MARS-bulletin.
14 December 2020
graanoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Inzaai wintergranen bijna overal afgerond

Door relatief goede weersomstandigheden in het merendeel van de Europese landen is de inzaai van wintergranen vrijwel overal afgerond. Dat staat beschreven in het nieuwste MARS-rapport van de Europese Commissie. Voor koolzaad kwam het droge weer echter te laat, waardoor komend jaar fors lagere opbrengsten worden verwacht.
24 November 2020
regen nat

Inside Granen & Grondstof

MARS-rapport: droogte maakt plaats voor neerslag

De droogte heeft plaats gemaakt voor natte omstandigheden. Dat is ook terug te zien in het MARS-rapport van de Europese Commissie. De oogst is in veel landen vertraagd en de inzaai van wintergewassen kan niet overal op het gewenste moment plaatsvinden. Wat zijn de gevolgen voor de oogstprognoses van onder meer snijmaïs en korrelmaïs?
27 Oktober 2020
droogte grasland beregening

Inside Granen & Grondstof

In heel West-Europa hakte hitte en droogte er in

Een combinatie van hitte en droogte is er de oorzaak van dat veel gewasopbrengsten in Europa flink lager uitpakken dan de inschatting eerder deze zomer. Dat blijkt uit de nieuwste prognose van het JRC gewasmonitoring instituut van de Europese Unie.
25 Augustus 2020
transport stro strobalen ruwvoer frankrijk

Nieuws Granen & Grondstof

Gunstige gewasontwikkeling in EU

Goed verdeelde regenval en relatief weinig hete periodes hebben voor een gunstige gewasontwikkeling in grote delen van Europa gezorgd. In Oost-Europa veroorzaakte zware regenval problemen bij de afrijping en oogst van tarwe.
28 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden