Rente

Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Zo zijn de economische vooruitzichten voor 2024

Wat zijn de economische vooruitzichten voor 2024 en wat verandert er op de valutamarkten? iBanFirst geeft haar verwachtingen over het nieuwe jaar in een outlook en valuta-expert Joost Derks licht deze bij presentator Eric de Lijster toe in de podcast Boerenbusiness Valuta.
18 November 2023
Verenigde Staten

Opinie Han de Jong

Economie hobbelt niet vrolijk door bij hoge rente

De Nederlandse werkloosheid loopt iets op. De Chinese conjunctuurdata zijn beter dan verwacht en handelscijfers van enkele Aziatische landen bevestigen dit. De Amerikaanse cijfers schetsen grote tegenstelling. Maar ik houd mij mijn hart vast, want de forse stijging van de kapitaalmarktrente kan niet zonder gevolgen blijven.
20 Oktober 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Verhogen rente voorbij, lagere rente nog ver weg

De oorlog tussen Israël en Hamas maakt de Amerikaanse dollar alleen maar sterker, constateert Joost Derks in de podcast Boerenbusiness Valuta. De euro wordt er alleen maar zwakker op en euro/dollar lonkt zelfs naar pariteit. 'De Verenigde Staten presenteert boven verwachting, de eurozone juist onder verwachting.'
18 Oktober 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Hogere rente in strijd tegen meerkoppig monster

De depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB) komt op het hoogste niveau ooit te staan. In de maandelijkse podcast Boerenbusiness Valuta vertelt Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, aan presentator Eric de Lijster dat de hogere rente en de nog altijd te hoge inflatie steeds meer pijn gaat doen. Zowel bij ondernemers als de consument.
15 September 2023
euro valuta dollar betalen

Opinie Jasper Timmerman

Financieel gas over hebben, komt altijd van pas

In 2022 kenden niet alle, maar wel veel akkerbouwers en melkveehouders een financieel gunstig resultaat. Voor 2023 ligt dat anders. Regelmatig krijg ik de vraag, 'wat het beste te doen met al dat geld dat binnen komt en zo maar op de rekening courant staat?'
27 Augustus 2023
euro economie portemonnee

Opinie Han de Jong

Recessie-debat niet beslist, armoede in enig perspectief

Indices van de inkoopmanagers vallen tegen. De economie van de Verenigde Staten is sterker dan verwacht, maar ik denk dat het tijdelijk is. Ik zie daarbij niet in waar een groeiversnelling in Europa vandaan moet komen. Volgens het Centraal Plan Bureau (CPB) neemt de armoede volgend jaar toe, maar de langjarige trend van armoede daalt.
25 Augustus 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

'Renteverhogingen lopen langzaam op hun einde'

Het verhogen van de rente door de centrale banken in onder meer de Verenigde Staten, de eurozone en de Bank of England loopt langzaam op zijn einde, zo verwacht Joost Derks aan tafel met presentator Eric de Lijster in een nieuwe Boerenbusiness Valuta. 'De rente gaat echt wel haar werk doen.' In de podcast komen een reeks valuta-ontwikkelingen aan bod.
18 Augustus 2023
koersen

Opinie Han de Jong

Hoe snel is Nederland weer uit de recessie?

Ons Bruto Binnenlands Product (BBP) is nu twee kwartalen achtereen gekrompen. Het Centraal Plan Bureau (CPB) voorspelt herstel in de tweede helft van het jaar. Dat moet ik nog zien, want de kapitaalmarkrente loopt op en de vooruitzichten voor de wereldhandel zijn ongunstig. Dit komt doordat het Chinese herstel bepaald niet van de grond komt. De Russische centrale bank verhoogt tenslotte de rente fors.
18 Augustus 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox