Rente

Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente in de eurozone gaat als eerste omlaag'

De financiële markten waren in de eerste week van april even in shock, toen de laatste economische cijfers over de banen en de inflatie uit de Verenigde Staten binnenkwamen. Hierdoor kukelde onder meer de euro/dollar naar beneden. En hierdoor kan de eurozone opeens zomaar de trendsetter worden in het verlagen van de rente, vertelt Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst.
Vandaag 15:50 uur
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Lagere rentes door de grote centrale banken lijken in aantocht. Beleggers hebben in ieder geval euforisch gereageerd op de berichten van de Amerikaanse centrale bank Fed dat zij nog dit jaar drie keer een renteverlaging willen doorvoeren. Op de valutamarkten wil de schwung er echter nog niet inkomen. Is dit stilte voor de storm, zo vraagt Joost Derks zich af?
22 Maart 2024
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Europese rente gaat eerder dalen dan verwacht

Een grote vraag op de financiële markten aan het begin van dit jaar is: wanneer gaan de centrale banken in de Verenigde Staten (Fed) en de eurozone (ECB) dit jaar nu de rente verlagen. De algemene consensus was dat de Fed als eerste de rente naar beneden bijstelt, ver daarna gevolgd door de ECB. Maar Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, verwacht dat de rente in de eurozone als eerste gaat dalen.
19 Januari 2024
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Zo zijn de economische vooruitzichten voor 2024

Wat zijn de economische vooruitzichten voor 2024 en wat verandert er op de valutamarkten? iBanFirst geeft haar verwachtingen over het nieuwe jaar in een outlook en valuta-expert Joost Derks licht deze bij presentator Eric de Lijster toe in de podcast Boerenbusiness Valuta.
18 November 2023
Verenigde Staten

Opinie Han de Jong

Economie hobbelt niet vrolijk door bij hoge rente

De Nederlandse werkloosheid loopt iets op. De Chinese conjunctuurdata zijn beter dan verwacht en handelscijfers van enkele Aziatische landen bevestigen dit. De Amerikaanse cijfers schetsen grote tegenstelling. Maar ik houd mij mijn hart vast, want de forse stijging van de kapitaalmarktrente kan niet zonder gevolgen blijven.
20 Oktober 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Verhogen rente voorbij, lagere rente nog ver weg

De oorlog tussen Israël en Hamas maakt de Amerikaanse dollar alleen maar sterker, constateert Joost Derks in de podcast Boerenbusiness Valuta. De euro wordt er alleen maar zwakker op en euro/dollar lonkt zelfs naar pariteit. 'De Verenigde Staten presenteert boven verwachting, de eurozone juist onder verwachting.'
18 Oktober 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

Hogere rente in strijd tegen meerkoppig monster

De depositorente van de Europese Centrale Bank (ECB) komt op het hoogste niveau ooit te staan. In de maandelijkse podcast Boerenbusiness Valuta vertelt Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst, aan presentator Eric de Lijster dat de hogere rente en de nog altijd te hoge inflatie steeds meer pijn gaat doen. Zowel bij ondernemers als de consument.
15 September 2023
euro valuta dollar betalen

Opinie Jasper Timmerman

Financieel gas over hebben, komt altijd van pas

In 2022 kenden niet alle, maar wel veel akkerbouwers en melkveehouders een financieel gunstig resultaat. Voor 2023 ligt dat anders. Regelmatig krijg ik de vraag, 'wat het beste te doen met al dat geld dat binnen komt en zo maar op de rekening courant staat?'
27 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden