Verkiezingen 2021

Jan Cees Vogelaar

Nieuws Verkiezingen

Vogelaar wil Kamer in bij Forum voor Democratie

Jan Cees Vogelaar wil voor het Forum voor Democratie de Tweede Kamer in. De huidige voorzitter van onder meer de Stichting Mesdag Zuivelfonds staat op nummer 9 op de kiestlijst van de partij van Thierry Baudet.
31 Oktober 2020
Maurits von Martels

Interview Maurits von Martels

'Gebrek aan waardering en teleurstelling overheersen'

Geen tweede termijn in de Tweede Kamer voor CDA-lid en melkveehouder Maurits von Martels. Dat bleek dinsdag uit de kieslijst die het CDA publiceerde voor de aankomende verkiezingen in maart 2021. De naam van Von Martels, in 2017 nog met voorkeursstemmen gekozen, ontbrak hierop.
28 Oktober 2020
Jaco Geurts

Politiek Verkiezingen 2021

Geurts op 11, Vedder op 23 bij CDA, Von Martels weg

Landbouwwoordvoerder Jaco Geurts (foto) staat op de kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen op een verkiesbare 11de plaats. Veehouder Eline Vedder uit Ruinerwold staat op plek 26. Melkveehouder en huidig Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen komt niet op de lijst voor en doet niet mee.
27 Oktober 2020
Boerenbusiness

Politiek Lodewijk Asscher

'Meer huizen op platteland dankzij landbouw'

Als het aan Lodewijk Asscher, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA), ligt dan wordt de woningnood niet opgelost door zogenaamde 'inbreiding' in steden. Bouwen in het groen is goedkoper, juridisch eenvoudiger en minder tijdrovend.
26 Oktober 2020
Caroline van der Plas

Politiek BoerBurgerBeweging

Partij van het platteland op weg naar Tweede Kamer?

De Tweede Kamerverkiezingen komen dichterbij. In maart 2021 mogen we opnieuw naar de stembus. Hoewel de campagnes nog moeten beginnen, maken veel partijen nu alvast hun standpunten bekend. Vandaag belichten we de agrarische thema's uit het partijprogramma van de Boerburgerbeweging. Hun inzet: verbinding tussen boer en burger.
19 Oktober 2020
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Verkiezingen 2021

Carola Schouten gaat door: kandidaat bij ChristenUnie

Landbouwminister Carola Schouten gaat ook na de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar door in de politiek. Zij staat op de tweede plek van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. 'Met haar optreden en werk heeft ze een plek veroverd in de harten van velen, zowel binnen als buiten de partij', zegt de partij vrijdag in een toelichting.
9 Oktober 2020
Tjeerd de Groot

Politiek Tjeerd de Groot

D66 wil revolutie in de landbouw

De Tweede Kamerverkiezingen komen dichterbij. In maart 2021 mogen we opnieuw naar de stembus. Hoewel de campagnes nog moeten beginnen, maken veel partijen nu alvast hun standpunten bekend. Vandaag belichten we de agrarische thema's uit het partijprogramma van D66. Hun inzet: een halvering van de veestapel.
23 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden