ChristenUnie

Nieuws Verkiezingen 2021

Carola Schouten gaat door: kandidaat bij ChristenUnie

9 Oktober 2020 - Redactie Boerenbusiness

Landbouwminister Carola Schouten gaat ook na de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar door in de politiek. Zij staat op de tweede plek van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. "Met haar optreden en werk heeft ze een plek veroverd in de harten van velen, zowel binnen als buiten de partij", zegt de partij vrijdag in een toelichting.

Op de eerste plek van de partij staat de huidige partijleider Gert-Jan Segers. Partijvoorzitter Piet Adema laat in een verklaring weten blij te zijn dat Schouten beschikbaar is voor de komende Kamerverkiezingen. "Naast Gert-Jan Segers is ook huidig vicepremier Carola Schouten al jaren een bepalend boegbeeld van onze partij."

De ChristenUnie heeft in de huidige Tweede Kamer 5 zetels en is daarmee de kleinste partij in de regeringscoalitie met de VVD, CDA en D66. Voor de komende verkiezingen zegt fractieleider Segers te mikken op 7 zetels. Dit kan betekenen dat Hermen Vreugdenhil buiten de boot valt. De fractieleider van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft zich de afgelopen maanden gemanifesteerd als een criticus van het stikstofbeleid in Nederland en zijn provincie. Vreugdenhil is de nummer 9 van de kandidatenlijst.

Gert-Jan Segers werd eerder al verkozen tot lijsttrekker bij de komende verkiezingen. De rest van de kandidatenlijst wordt vastgesteld op het digitale congres van de ChristenUnie dat op 21 november wordt gehouden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden