Amerikaanse presidentverkiezingen

Verenigde Staten Amerikaanse verkiezingen

Nieuws Energie

Verkiezingen VS bepalen koers energiemarkt

Met nog 2 weken te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen, stijgt de spanning wereldwijd. Als democraat Joe Biden wint, gaat er een nieuwe wind waaien. Niet op de laatste plaats op de energiemarkt. Biden laat er geen misverstand over bestaan dat hij in tegenstelling tot Trump de fossiele industrie niet zal beschermen.
23 Oktober 2020
Trump

Politiek Verkiezingen VS

Koopt Trump boerenstem met enorme staatssteun?

Het is in Nederland ondenkbaar: een regering die jaar in jaar uit miljarden aan directe inkomstensteun verleent aan de agrarische sector. In de Verenigde Staten gaat dat anders, Trump doet dat wel.
20 Oktober 2020
financieel euro valuta

Inside Agribusiness

Sterkere eurokoers lijkt structureel te zijn

De euro is de afgelopen maande flink in waarde gestegen en blijft hangen rond $1,18. Met het oog op de aanhoudend lage Amerikaanse rentes lijkt de sterkere euro structureel te zijn. 
16 Oktober 2020
Trump Verenigde Staten

Nieuws Amerikaanse verkiezingen

Het effect van Amerikaanse campagnes op de sector

De Amerikaanse president Donald Trump geniet een brede steun onder Amerikaanse boeren. Toch voert de president enkele omstreden kwesties door in zijn campagneplan die effect hebben op de handel, biobrandstoffen en het milieu, wat negatief uit kan pakken voor de boer. Tegenkandidaat Joe Biden lijkt op bepaalde kwesties beter te scoren, maar het is maar de vraag of hij hiermee weet te overtuigen.
13 Oktober 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox