Biologische peenmarkt

akkerbouw peen

Analyse biologisch

Op biologische peenmarkt waait een andere wind

Het gaat momenteel net even wat stroever op de biologische peenmarkt dan de afgelopen maanden. Het verschil in kwaliteit, dat behoorlijk uiteenloopt, blijft het belangrijkste onderwerp. Op termijn zijn er genoeg kansen voor goede peen. De biologische tafelaardappel- en gele uienmarkt blijft stabiel.
Woensdag 15:00 uur
peen peenoogst

Analyse biologisch

Kwaliteit een hot item op biologische peenmarkt

De handel in biologische tafelaardappelen, peen en gele uien blijft redelijk goed op peil. De vraag blijft aanhouden en er moet product gekocht worden om daaraan te voldoen. In de biologische peenmarkt wordt kwaliteit steeds meer een hot item en lopen de prijzen ver uiteen. 
14 Februari 2024
peen

Analyse biologisch

Juiste prijs leidt tot handel op biologische markten

De biologische akkerbouwopbrengsten van 2023 vielen gemiddeld niet mee. De goede vraag uit binnen- en buitenland tot op heden, maakt dat de voorraden kleiner worden. Naast de vele vaste afspraken bij biologisch, wordt er ook vrij ingekocht. Telers zetten hierbij hoog. En dat lijkt te lonen, gezien de marktprijs de afgelopen weken licht blijft toenemen van onder andere peen en gele uien.
7 Februari 2024
akkerbouw peen

Analyse biologisch

Biologisch peen blijft goed in trek

De biologische peenafzet blijft goed en onverstoorbaar doorgaan. Het verschil in kwaliteit loopt daarbij wel ver uiteen tussen de partijen. De biologische gele uienmarkt doet deze week weer een stapje naar boven.
31 Januari 2024
uien

Analyse biologisch

Opnieuw een plus voor biologische markten

De goede vraag naar biologische uien en peen blijft in de benen en dat zorgt opnieuw voor een plus in de prijzen. De kwaliteit van peen loopt echter wel behoorlijk uiteen. Heel goede kwaliteit voor deze tijd van het jaar wordt afgewisseld met zeer matige kwaliteit.
24 Januari 2024
uien biologisch

Analyse biologisch

Biologische markten blijven stappen zetten

De handel in biologische peen, tafelaardappelen en gele uien blijft aantrekken. Met name de afzet over de grens neemt toe. Telers zitten ondertussen stevig in het zadel en nemen niet snel afscheid van hun producten.
17 Januari 2024
peen

Analyse biologisch

Kwaliteit op biologische markt is aandachtspunt

Veel haast hebben biologische telers nog niet met het verkopen van tafelaardappelen, uien en peen uit de bewaring. Het is het goede vertrouwen in de markt wat daar grotendeels voor zorgt. Toch kan dat niet bij elke partij, zoals bij biologische peen waarin afgelopen natte oogst zich toont en waarvan soms nu eerder afscheid moet worden genomen.
10 Januari 2024
peen

Analyse biologisch

Biologische peenmarkt heeft wind in de rug

De biologische peen ligt al een tijdje in de bewaring en het is tijd om de balans op te maken wat betreft de kwaliteit. Die valt vooralsnog niet tegen en de markt maakt wederom een stap naar boven. Ook de gele uienmarkt begint wat aan te trekken. Vrije rode uien zijn nauwelijks meer beschikbaar.
3 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

Wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden