Biologische peenmarkt

peen Agrifoto3

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Telers met goed product hebben het gevoel dat er meer in het vat zit en houden de deuren dicht. Kopers zijn echter voorzichtig. Er is daarom relatief weinig handel in biologische aardappelen, peen en uien.
Gisteren 08:00 uur
aardappelen

Analyse Biologisch

Biologische markt loopt stroef door beperkte vraag

Telers hebben geen grote haast met verkopen en handelaren hoeven de markt niet op om biologische aardappelen, uien en peen te kopen. Dat is in een notendop hoe de biomarkt op het moment getypeerd kan worden.
19 Januari 2023
aardappelen

Analyse BB Biologisch

Op biologische markt voert vertrouwen de boventoon

Telers houden de stemming erin op de markt voor biologische markt voor aardappelen, peen en uien. Voor heel veel handel zorgt dat overigens niet. Maar er komen nog kansen voorbij, zo lijkt de heersende gedachten onder telers.
13 Januari 2023
peen

Analyse BB Biologisch

Optimisme overheerst op de biologische markt

De stemming zit er aardig in op de biologische markt. De vraag naar biologische aardappelen, peen en uien is niet overdreven groot. Door relatief hoge prijzen in het gangbare kanaal ligt er een stevige bodem in de markt en dat sterkt het vertrouwen van telers in de tweede helft van het seizoen.
5 Januari 2023
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse biologisch

Biologische markt al bezig met tweede seizoenshelft

Van een spectaculair slot op de biologische markten aan het einde van het jaar is absoluut geen sprake. Biologische peen en uien doen echter wel een stapje omhoog, maar er wordt met name voorgesorteerd op de tweede seizoenshelft.
22 December 2022
peen wortels Agrifoto

Analyse biologisch

Biologische peen kan weer stap omhoog maken

De biologische peen blijft in trek en doet deze week opnieuw een stap naar boven. Peen telers nemen met deze prijzen echter nog geen afscheid van hun partijen en willen een 5 zien als eerste cijfer. De biologische zaaiuien zijn ook aan de prijs.
15 December 2022
uien

Analyse Biologisch

Afzet blijft minimaal op biologische markten

De vraag naar biologische uien is minimaal maar toch gaat de prijs er flink op vooruit vergeleken afgelopen week. Ook biologische peen zit stevig in het zadel als het om prijs gaat.
8 December 2022
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Biologische markt lijkt op Nederlands elftal

De biologische markten lopen wat stroef en in dat opzicht heeft het wel wat weg van het Nederlands elftal: Er wordt resultaat behaald maar vanzelf gaat het alles behalve.
1 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox