Biologische peenmarkt

uien uienexport

Analyse Biologisch

Weinig verandering in prijs op de biologische markten

De forse prijsstijgingen die afgelopen periode zichtbaar waren op de biologische markt, vlakken wat af. Daarmee lijkt er op dit moment een prijsplafond te zijn voor biologische uien en peen. Bij aardappelen is het plafond al geruime tijd bekend.
15 Maart 2023
peen

Analyse biologisch

Honger naar biologische peen nog niet gestild

8 Maart 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische peen blijft grote sprongen maken

Met een sterke vraag naar biologische peen en krappe voorraden maakt de prijs opnieuw een forse stap naar boven. Daarentegen hebben biologische uien moeite om met de gangbare markt mee te komen en gebeurd er op de aardappelmarkt vrijwel niets.
1 Maart 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Markt biologische aardappel zakt verder weg

De biologische aardappelmarkt verloopt stroef en het vertrouwen wordt aangetast. Bij de biologische peen- en uienmarkt is daar geen sprake van.
22 Februari 2023
peen

Analyse biologisch

Interesse in biologische peen blijft toenemen

Wie nog vrij is met zijn partij biologische peen kan een hogere prijs verwachten. De vraag blijft toenemen en doet een stap omhoog. Dat geldt (nog) niet voor biologische aardappelen en uien.
16 Februari 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Weinig handel, maar telers tanken vertrouwen

Er is op dit moment relatief weinig handel op de biologische markten, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Telers blijven vertrouwen tanken in de huidige markt, vooral bij biologische peen. Kopers reageren voorzichtig maar zitten ook niet stil.
8 Februari 2023
peen

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Telers met goed product hebben het gevoel dat er meer in het vat zit en houden de deuren dicht. Kopers zijn echter voorzichtig. Er is daarom relatief weinig handel in biologische aardappelen, peen en uien.
27 Januari 2023
aardappelen

Analyse Biologisch

Biologische markt loopt stroef door beperkte vraag

Telers hebben geen grote haast met verkopen en handelaren hoeven de markt niet op om biologische aardappelen, uien en peen te kopen. Dat is in een notendop hoe de biomarkt op het moment getypeerd kan worden.
19 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox