Aardappeloogst 2021

Inside Aardappelen

Corona blijft meespelen op de aardappelmarkt

De termijnmarkt ziet het wel zitten voor de komende maanden, maar het moet nog wel even gebeuren. De markt is, met corona nog vers op het netvlies, huiverig om wat verder vooruit te kijken. DCA-marktexpert Edwin Burgers zoomt in zijn wekelijkse update verder in op de aardappelmarkt.
11 Oktober 2021
aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Krimpende oogst VS brengt fabrieken in het nauw

Ook in de Verenigde Staten zijn aardappeltelers volop bezig met de aardappeloogst, of is deze al afgerond. Nu meer product in de bewaring ligt kan ook een betere inschatting worden gemaakt van de oogstomvang. De nieuwe cijfers wijzen op een verlaging. Wat betekent dit voor het totaal?
11 Oktober 2021

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt op weg naar de 25 euro

De termijnmarkt heeft vorige week de grens van €20 geslecht en vandaag liep dat op naar €21. Wat moet er gebeuren om richting de €25 te bewegen? DCA-marktexpert Edwin Burgers geeft in zijn wekelijkse update inzicht in de ins en outs van de aardappelmarkt.
4 Oktober 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappeloogst start rustig, kwaliteit grote zorg

Akkerbouwers die op regen hebben gewacht om te kunnen rooien zijn dit weekend rijkelijk bediend. Niet alleen in Nederland maar ook in de landen om ons heen is de aardappeloogst rustig van start gegaan. Vooral droogte was een issue. Zorgen zijn er vooral over de aardappelkwaliteit.
4 Oktober 2021
pootgoed rooien pootaardappel Cara aardappelrooier

Inside Aardappel

Aardappeloogst Nederland vergelijkbaar met 2018

De Nederlandse oogst van fritesaardappelen komt dit jaar op een vergelijkbaar niveau uit als in het droogtejaar 2018. Dit valt in ieder geval op te maken uit de recente proefrooiresultaten van half september door telersvereniging VTA. 
28 September 2021

Inside Aardappelen

Pas het rooien geeft duidelijkheid over oogst

Oktober komt in beeld, maar dus hoe de hoofdoogst 2021 is verlopen wordt met de dag duidelijker. Over het volume en de kwaliteit van de aardappeloogst en wat dit betekent voor de dag- en termijnmarkt, legt DCA-marktexpert Edwin Burgers uit in zijn wekelijkse update. 
27 September 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Hoeveel krimpt de Duitse aardappeloogst?

De meest actuele cijfers van het BMEL (Federaal Ministerie van Voedsel en Landbouw) zijn bekend. De totale Duitse aardappeloogst wordt een stuk lager geschat dan in oogstjaar 2020 toen het definitieve oogstcijfers werd vastgesteld op 11,6 miljoen ton.
25 September 2021
aardappeloogst vroege aardappelen

Gewastour aardappel - week 38

Eerste aardappelperceel geoogst, maar regen nodig

Het rooien van het eerste aardappelperceel van de Gewastour 2021 van Boerenbusiness is een feit. Bij de andere telers staat het aardappelrooien op de planning, maar zij moeten (helaas) wachten tot de juiste omstandigheden. 
24 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden