Grasoogst

Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras - Week 20

Groeizaam weer voor gemaaide graslandpercelen

De melkveehouders die het erop hebben gegokt om de eerste snede te maaien hebben een vlotte hergroei. Hoog maaien en snel bemesten resulteert in hopelijk een vlotte 2e snede voor de melkveehouders. 
21 Mei 2021
melkveebedrijf ruwvoer maiskuil kuilmais

Inside Melk

Oplossingen bij een ruwvoertekort

Het ruwvoertekort is op sommige plaatsen in Nederland een groot probleem voor melkveehouders. Zoals in het zuiden en oosten van het land, waar afgelopen jaar door de droogte op de zandgronden weinig ruwvoer van het land is gehaald.
18 Mei 2021
nat neerslag

Ruwvoertour Gras - Week 20

Grasland in het oosten geteisterd door regenval

Gokken en stelen, dat zijn de 2 woorden die het maaien van de eerste snede goed omschrijven. Snel schakelen was van belang om tussen de buien de gewenste kwaliteit gras naar binnen te halen. Met name in het oosten van het land kregen ze te maken met hevige stortbuien. 
17 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Hans Schoenmakers

Snelle kuilen als goedkoop krachtvoer

De Boerenbusiness Ruwvoertour volgt dit jaar 10 percelen maïs en gras verdeeld over Nederland. Iedere week vragen we 1 van de deelnemende melkveehouders naar zijn visie en aanpak voor dit groeiseizoen. Deze week is dat Hans Schoenmakers, melkveehouder in Udenhout (Noord-Brabant).
14 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras - week 19

Dit zijn vers gras analyses van de eerste snede

De eerste snede is gemaaid bij de melkveehouders die deelnemen aan de Ruwvoertour en de vers gras monsters zijn geanalyseerd. De resultaten geven we hieronder weer en de bijzonderheden worden verder toegelicht.
13 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Fotoreportage -week 19

Melkveehouders hebben maaikoorts te pakken

Nu het overwegend zonnig is in Nederland, is het overgrote deel van de Ruwvoertour deelnemers aan het maaien. Door het wisselvallige weer is de twijfel groot of er een deel van het grasareaal gemaaid moet worden of gelijk alles. 
12 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras - Week 19

Keuzes maken in het maaien van eerste snede

Dat het een heel ander voorjaar is dan vorig jaar, staat als een paal boven water. De weersvoorspellingen voor de aankomende 14 dagen zijn erg wisselvallig. Voor de melkveehouders die willen maaien, wordt het stelen tussen de buien door. 
11 Mei 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Gras- Week 18

Hoe staat het ervoor met de graslandpercelen?

Op een aantal percelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour staat al een aardige snede gras. Voor de melkveehouders die vlot willen maaien, wordt het stelen tussen de buien door. Wat is nu het verschil in grasgroei binnen Nederland en hoe hoog stond het gras vorig jaar rond deze tijd?
5 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden