Suikeropbrengst 2021

suikerbieten

Inside Suiker

Europa rekent op prima opbrengst suikerbieten

De oogst van suikerbieten in Europa is inmiddels goed op stoom. De Europese Commissie gaat uit van een opbrengst die iets boven het vijfjarig gemiddelde ligt. De verschillen tussen de lidstaten zijn echter groot en ook in Nederland lopen de regionale opbrengsten uiteen.
7 Oktober 2021
aardappelen Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Opbrengsten vallen lager uit dan eerder verwacht

De opbrengst van herfstgewassen zoals aardappelen en bieten valt in Europa lager uit dan eerder verwacht. Grote delen van Zuid-Europa hebben nog steeds te kampen met droogte terwijl in Noord-Europa een gebrek aan zon de opbrengsten negatief beïnvloed.
21 September 2021
aardappelen Boerenbusiness Gewastour2020

Inside Gewasmonitor

Gewas heeft water zat, maar tekort aan zon

Grote verschillen in weer tussen de Europese regio's hebben lokaal flinke invloed op de verwachte opbrengsten van de gewassen. Desondanks blijven op EU-niveau wijzigingen in opbrengsten beperkt volgens het JRC MARS Instituut in de gewasmonitor van augustus.
24 Augustus 2021
suikerbieten spuiten gewasbescherming

Nieuws Suiker

Eerste prognose opbrengst suikerbieten bekend

Cosun verwacht het huidige seizoen een suikeropbrengst van net onder het langjarige gemiddelde. De Duitse suikerproducent Südzucker schat de opbrengsten wat positiever in en verwacht dat die in Europa minstens op het langjarige gemiddelde liggen.
2 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden