Bietenoogst 2021

suikerbieten bietenoogst

Inside Suiker

Gunstig weer zorgt voor hogere suikeropbrengst

De suikerbietencampagne in Nederland is bijna halverwege. Dankzij de gunstige weersomstandigheden ziet Cosun Beet Company het suikerpercentage nog iets verder stijgen. Toch is er wereldwijd sprake van krapte op de suikermarkt met als gevolg een hoge suikerprijs.
4 November 2021
bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Lastig voorjaar klinkt door in Franse bietenoogst

De forse vorstschade van dit voorjaar in Franse suikerbieten is duidelijk terug te zien in de opbrengst. De suikeropbrengsten zijn weliswaar gemiddeld echter, telers zijn niet tevreden. Ook is nog steeds sprake van veel aantasting van het vergelingsvirus.
26 Oktober 2021
suikerbieten frankrijk

Inside Suiker

Frankrijk verhoogt raming oogst suikerbieten

Frankrijk heeft als grootste producent in Europa de oogstraming van suikerbieten naar boven bijgesteld. Het volume ligt fors hoger dan de matige oogst van vorig jaar, maar nog steeds beneden het vijfjarig gemiddelde.
14 Oktober 2021
suikerbieten bietenoogst

Inside Suiker

Europese bietenoogst start minder positief

Cosun Beet Company is gestart met het verwerken van de suikerbieten. Daarmee is een begin gemaakt aan de campagne die zo'n 17 weken in beslag neemt. Ook in andere Europese verwerkers starten fabrieken langzaam op. Qua opbrengst start de oogst met een positievere noot dan de laatste 3 seizoenen het geval was.
13 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief