Aardappelteelt 2022

aardappelen Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Zwaarste beslissing in decennia voor teler in VS

Aardappelverwerkers in de Verenigde Staten schreeuwen om aardappelen. Door het huidig tekort zijn ook de tafelaardappelprijzen met ruim 50% gestegen. Daarnaast zijn granen een aanlokkelijk alternatief voor telers. Zij hikken aan tegen de fors hogere kostprijs. Aardappeltelers staan voor hun zwaarste beslissing in decennia: meer telen of kiezen voor een alternatief?
2 Februari 2022
pootgoed frankrijk aardappelen poten

Achtergrond Aardappelen

Zet contractprijsverhoging Franse teler in beweging?

Frankrijk is misschien wel het land met de beste papieren als het gaat om de teelt van fritesaardappelen. Telers krijgen een significante prijsverhoging aangeboden voor seizoen 2022-23. Hoeveel bedraagt deze prijs en stijgt het areaal hierdoor?
20 Januari 2022
aardappelen spuiten frankrijk

Nieuws Aardappelen

Wet legt hogere Franse contractprijs vast

Een prijsstijging van 30 tot 40 euro per ton is minimaal vereist om het voor Franse aardappeltelers interessant te houden om aardappelen te telen. Dat onderstreept de telersorganisatie UNPT. Nieuwe wetgeving kan vanaf komend jaar ook daadwerkelijk helpen om die verhoging te realiseren, om structurele basis.
14 December 2021
akkerbouw ploegen

Achtergrond Akkerbouw

60.000 euro meerkosten bij gemiddelde akkerbouwer

Een gemiddeld akkerbouwbedrijf met 100 hectare consumptieaardappelen, zaaiuien, suikerbieten en wintertarwe kijkt voor teeltseizoen aan tegen een kostprijsstijging van minimaal €60.000 op zijn bedrijf. Dat becijfert adviesorganisatie Delphy op basis van kostprijsberekeningen. Vooral de gestegen kunstmest- en energieprijzen hakken flink in op het saldo.
11 November 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Kostenexplosie in aardappelteelt zichtbaar

De consumptieaardappelteelt krijgt normaalgesproken te maken met een jaarlijkse prijsstijging van gemiddeld 3%. Voor komend teeltseizoen 2022-2023 is deze stijging veel hoger. Waar zitten de pijnpunten en hoe kun je je hier als teler tegen wapenen?
21 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden