Uienoogst 2021

uien inschuren

Nieuws CBS

Minder aardappelen, meer uien volgens oogstraming

De bruto opbrengst van aardappelen oogst 2021 valt bij 11% lager uit dan vorig jaar. Dat maakte het CBS vandaag (donderdag 27 januari) bekend met de publicatie van de definitieve oogstraming. De uienoogst van 2021 is daarentegen bijna 12% groter dan vorige jaar.
27 Januari 2022

BB TV Cor Pierik

Wat valt op aan de voorlopige oogstraming?

De aardappeloogst valt tegen dit jaar, maar de gemiddelde uienteler mag niet klagen. Er worden maar liefst een vijfde meer uien geoogst. Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS, gaat in BB Feiten in op wat opvalt aan de voorlopige oogstraming.
8 November 2021
zaaiuien

Inside uien

Oogstraming zaaiuien gaat uit van recordopbrengst

Er wordt dit jaar bijna 20% meer aan zaaiuien geoogst dan in 2020. Dat blijkt uit de voorlopige oogstraming akkerbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is het resultaat van een recordareaal en een relatief hoge hectare-opbrengst.
28 Oktober 2021
akkerbouw uien uienbewaring

Inside Uien

Hoeveel uien kunnen we verwachten dit jaar?

De uienexport kent een vliegende start. Het exportcijfer loopt zo in het begin van het seizoen voor op vorig jaar. Nu de uienoogst is afgerond komt de vraag: hoeveel uien zijn er eigenlijk dit jaar?
21 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 42

Laatste uien zonder problemen ingeschuurd

De uienoogst van 2021 nadert zonder al te veel problemen het einde. De laatste hectares worden momenteel geladen en het is realistisch dat alle uien in oktober van het land zijn. Ook het laatste gewastourperceel is inmiddels binnen.
18 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 39

Uienoogst 2021 verloopt vrijwel vlekkeloos

Met de weersomstandigheden van de afgelopen tijd verliep de uienoogst zonder al te veel problemen. Het gros van de uien is inmiddels van het land af en de laatste percelen zijn aan bod. De Boerenbusiness Gewastour laat duidelijk zien, waar het laatste perceel in het zwad ligt.
29 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden