Melkaanvoer

NoorderlandMelk Adrian Langereis

Interview Adrian Langereis

NoorderlandMelk zet deur voorzichtig weer open

Coöperatie NoorderlandMelk stapt na acht jaar Alma den Hertog (rechts op de foto) een nieuwe periode in. Vice-voorzitter Adrian Langereis (links) is sinds gisteren haar opvolger. De coöperatie zet tegelijkertijd ook de deur voorzichtig weer open voor nieuwe leden. 'Er is weer ruimte voor en behoefte aan nieuwe toestroom', zo laat de kersvers voorzitter in een interview weten. 
26 April 2023
koeien

Nieuws melk

In 2023 fractie minder melk, iets meer export

De Europese Commissie voorziet dit jaar dalende zuivelprijzen, een licht lagere melkproductie, ook iets lagere afzet in de EU en een voorzichtig herstellende export. Deze prognoses staan in een korte termijn vooruitblik voor de agrarische markten.
5 April 2023
zuivel Fage

Nieuws Melk

Griekse yoghurtfabriek later open in Hoogeveen

De oplevering van de Hoogeveense fabriek van yoghurtfabrikant Fage is opnieuw met een jaar vertraagd. Dit meldt de onderneming in het pas gepresenteerde jaarverslag over 2022. Voor de stroomvoorziening in Riegmeer zou dat misschien goed uitkomen.
4 April 2023
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Melkproductie in VS hoger van start in 2023

De Amerikaanse melkaanvoer is over de eerste maand van 2023 gefroeid. Daarmee zet de trend, die afgelopen jaar ook al zichtbaar was, door.
28 Februari 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Waterramp Nieuw-Zeeland gaat melkaanvoer drukken

Hoewel de melkaanvoercijfers in Nieuw-Zeeland in januari nog boven het niveau van 2022 lagen, verwacht zuivelreus Fonterra snel een kentering. Dit als gevolg van de cycloon Gabrielle die eerder deze maand verschrikkelijk huishield. Ook boerenbedrijven zijn getroffen. Naast de verwachte lagere melkaanvoer verwacht Fonterra ook een lagere melkprijs.
26 Februari 2023
Milcobel

Analyse Melkaanvoer

Belgische melker geeft nóg meer gas dan Nederlandse

Niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere Europese landen leiden de hogere melkprijzen tot een flinke productietoename. In Duitsland bijvoorbeeld hebben melkveehouders het gas gevonden, net als in België en Polen. En ook de Ieren laten zich verleiden door het hoge melkgeld dat zij ontvangen.  
10 Januari 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Seizoenpiek melk in Nieuw-Zeeland behoorlijk lager

De seizoenspiek van de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland is aanzienlijk lager uitgevallen vergeleken met vorig jaar. In tegenstelling tot Nederland leiden de hoge melkprijs in Nieuw-Zeeland niet tot een groei van de melkplas.
29 November 2022
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Groei Amerikaanse melkplas stagneert

De Amerikaanse melkaanvoer liet in oktober nog steeds groeicijfers zien ten opzichte van een jaar geleden. Wel is de toename duidelijk aan het stagneren.
23 November 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden