Tarweprijs

tarweoogst

Video Granen & Grondstof

Graanprijs houdt stand ook met export uit Oekraïne

De graanprijzen op de internationale blijven behoorlijk stabiel of laten zelfs een voorzichtig opgaande trend zien. In zekere zin is dat opvallend nu de graanexport via de Zwarte Zee uit Oekraïne weer hervat is. Aan de andere kant zijn er ook signalen dat kopers verwachten dat vooral de tarweprijs voorlopig niet veel verder zal zakken. 
8 Augustus 2022
akkerbouw tarwe graanoogst tarweoogst rusland

Analyse Granen & Grondstof

Russen hebben moeite tarwe kwijt te raken

De graannoteringen op de internationale beurzen sloten de afgelopen handelssessie in de plus. Voor een deel spelen de weersverwachtingen daarin een rol. Maar ook de ontwikkelingen rondom de Zwarte Zee spelen zijn belangrijk. Het scheepsverkeer uit Oekraïne komt voorzichtig op gang terwijl Rusland moeite heeft met het vinden van kopers voor tarwe.
5 Augustus 2022
haven graan graanexport

Analyse Granen en Grondstof

De granenmarkt komt even in rustiger vaarwater

De noteringen op de granenmarkt bewogen afgelopen handelssessie zijwaarts. Oekraïne, voorlopige oogstcijfers en economische ontwikkelingen geven tegenstrijdige signalen af. Spelers op de markt worstelen hoe die factoren tegen elkaar af te zetten. 
4 Augustus 2022
graan tarwe Agrifoto wintertarwe

Analyse Granen & Grondstof

Dipje in de tarweprijs trekt gelijk kopers aan

De koersen op de graanbeurzen gaven de afgelopen handelssessie een gemengd signaal af. Parijs laat een voorzichtige plus zien terwijl Chicago in de mineur zit. De ontwikkelingen in Oekraïne blijven daarbij een dominante factor in de prijsvorming.
3 Augustus 2022
graanoogst tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Export uit Zwarte Zee zet graanprijzen onder druk

Het eerste schip in maanden dat gisteren (maandag 1 augustus) de haven van Odessa heeft verlaten, heeft de afgelopen handelssessie de prijzen op de granenmarkt onder druk gezet. Die stemming is versterkt door het Crop Progress rapport van het USDA
2 Augustus 2022
tarwe graankorrels

Analyse Granen & Grondstof

Langetermijnverwachting voor tarwe blijft goed

Het verlies op de tarwemarkt blijft maandag 1 augustus beperkt tot enkele euro's verlies voor het septembercontract. Rusland stevent ondertussen af op een recordhoge tarweoogst. Zelfs met dit volume blijft de tarwemarkt dit seizoen stevig geprijsd.
1 Augustus 2022
tarwe

Marktflits Granen

Goede tarwe-export EU geeft markt moed

De export van tarwe uit de Europese Unie is al vroeg in het seizoen goed op gang gekomen. Goede vraag op de wereldmarkt en een aantrekkelijke koers van de euro versus de dollar helpen daarbij. Vooral landen buiten de EU kloppen aan om tarwe te kopen. Dat helpt een vaste ondertoon in de markt te creëren.
1 Augustus 2022
graanoogst tarweoogst

Analyse Granen en Grondstof

Droogte tempert opbrengstprognoses graan

De granenmarkt zette de afgelopen handelssessie weer een stapje omhoog. Op de tarwemarkt blijven de ontwikkelingen rond de Zwarte Zee een grote rol spelen. Bij maïs en soja zijn de ogen van de internationale handel vooral op droogte in de VS gericht. Maar ook in Europa gaat het groeiseizoen alles behalve van een leien dakje
29 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief