Tarweprijs

Trump Joe Biden

Analyse Granen & Grondstof

Zorgt zwakke Biden voor opleving in soja?

Vers nieuws om de granenmarkt in beweging te krijgen ontbreekt. Uit het Zwarte Zeegebied komen tegenstrijdige berichten. Na verlagingen eerder deze week verhoogde SovEcon de oogstprognose voor tarwe in Rusland juist. In de VS wordt volop gespeculeerd over wat de zwakke indruk die Biden maakte tijdens een verkiezingsdebat betekent voor de sojamarkt. China is namelijk een grote koper van Amerikaanse soja en zoals bekend is Trump uiterst kritisch op China.  
4 Juli 2024
tarweoogst tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Russische tarweoogst zakt onder vijfjarig gemiddelde

Lagere opbrengstprognoses voor tarwe in Rusland en Oekraïne krijgen niet echt vat op de markt. Argus voorspelt voor Oekraïne een tarweoogst van 4,44 ton per hectare en Mars gaat uit van 2,85 ton per hectare in Rusland. Vooral dat laatste is interessant, want als dat klopt zakt de opbrengst ruim onder het vijfjarig gemiddelde. Argentinië exporteerde meer graan afgelopen maand vergeleken met juni 2023. Toch is er weinig enthousiasme bij de exporteurs. Brazilië heeft plannen om de tarweteelt uit te breiden en zelfvoorzienend te worden.
3 Juli 2024
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Droogte in het oosten hakt erin bij opbrengstpotentie

De regen in Europa is ongelijk verdeeld. Graantelers in Noordwest-Europa zitten met smart op een droge periode te wachten, maar krijgen elke keer weer regen voor hun kiezen. Verder naar het oosten zou een buitje meer dan welkom zijn. Daar blijft het volgens de weerberichten droog de komende twee weken. Dat zou voor het komende seizoen nog weleens van invloed kunnen zijn op de hoeveelheid graan die vanuit het Zwarte Zeegebied geëxporteerd kan worden.
2 Juli 2024
mais

Marktupdate Granen

Maïs klettert onderuit na Amerikaanse areaalcijfers

Het is ook voor de handel afwachten wat de tarweopbrengst in Europa gaat doen. Na een zeer nat groeiseizoen in Europa worden geen topopbrengsten verwacht, maar dat het heel erg tegenvalt, daar wordt op de Matif ook weer niet vanuit gegaan. Maïs kreeg een opdoffer van de Amerikaanse areaalcijfers van afgelopen vrijdag.
1 Juli 2024
tarweoogst tarwe - agri tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Tarweprijs raakt bodem en veert weer op

De komst van stabiel zomerweer en zelfs een hittegolf in delen van Europa zorgt ervoor dat de maaidorsers hun werk kunnen doen. Dat geeft de markt een betere indicatie van de te verwachte oogstvolumes en kwaliteit. Tegelijkertijd brengt droog weer nieuwe zorgen met zich mee.
28 Juni 2024
bewaring akkerbouw opslag graansilo

Analyse Granen & Grondstof

Exporteurs maken nog snel de tarwesilo's leeg

Het blijft kwakkelen op de granenmarkt. Egypte heeft in een tender 470.000 ton tarwe vastgelegd tegen scherpe prijzen. Exporteurs lijken nog snel even de silo's leeg te willen maken voor de nieuwe oogst eraan komt. In de VS staat tarwe onder druk door de aanbodpiek rond de oogst. De overstromingen in het noorden van de Midwest maken tot nu toe weinig indruk op de granenmarkt.
26 Juni 2024
regen donkere wolken tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Weersextremen bedreigen de graanoogst

In ons deel van de wereld lijkt het eindelijk droog te worden. Dat zal een welkome afwisseling zijn voor graantelers die praktisch het hele groeiseizoen geplaagd zijn door regen. In het Zwarte Zeegebied nemen de zorgen over warm en vooral droog weer toe. Gewassen hebben al tikken gehad en dat wordt er niet beter op zo. In de VS kampen ze met overstromingen in het noorden. Verder naar het zuiden gaat de oogst van wintertarwe overigens gewoon door.
25 Juni 2024
tarweoogst

Marktupdate Granen

Er is meer loos met granen dan markt doet vermoeden

De prijzen op de granenmarkt blijven over de hele linie wat onder druk staan. Het lijkt daardoor bijna of dit groeiseizoen volgens het boekje loopt. Dat is alleen niet het geval. Natuurlijk er is altijd wel wat loos, maar één van de natste lentes ooit in Noordwest-Europa, droogte in het Zwarte Zeegebied en nu weer overstromingen in de VS zou je wat meer weerspiegeld verwachten in de noteringen.
24 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden