Tarweprijs

korrelmais maiszaaien

Analyse Granen & Grondstof

Maïstelers in de VS zouden graag met ons regen ruilen

Een slagveld is overdreven maar spelers op de granenmarkt kregen afgelopen handelssessie het een en ander voor de kiezen. Rapporten van de USDA en IGC hielden tred met de trend van de laatste weken. Toch werd er op de markten vrij heftig op gereageerd.
16 Februari 2024
tarwe zaaien tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Rusland brengt graanmarkt in mineur

Het aanbod van graan uit het Zwarte Zeegebied blijft een stempel drukken op vooral de tarwemarkt. Oekraïne vindt dat de export via de EU geen marktverstorend effect heeft. Het land zou dan ook graag de tijdelijke handelsversoepelingen van de EU omzetten in een meer permanente regeling. Verder drukken oogstprognoses uit Rusland en Argentinië op de markt.
15 Februari 2024
frankrijk tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst hakt erin bij het Franse tarweareaal

Het Franse areaal wintergraan is flink geslonken voor de komende oogst, zo blijkt uit nieuwe cijfers. De reden voor het kleinere areaal laat zich raden: een nat verloop van de herfst. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in de VS nemen analisten ook een voorschot op de komende oogst. Qua potentiële opbrengsten ziet het er niet verkeerd uit maar financieel dreigt het een heel ander verhaal te worden voor de Amerikaanse akkerbouw.
14 Februari 2024
zaaien Oekraine

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïense landbouw raakt in vicieuze cirkel

Graantelers in Oekraïne hebben het moeilijk. Prijzen staan onder druk door verminderde toegang tot de wereldmarkt door de oorlog. Geld om te investeren in de nieuwe teeltcyclus is schaars en waar mogelijk wordt bezuinigd. De kwaliteit van de granen wordt daar niet beter van volgens de Oekraïense minister van Landbouw, waardoor de vraag naar graan van buiten het land niet groter wordt. In Argentinië durven boeren juist weer te investeren door het economisch beleid van de markante nieuwe president Milei. Dat verwacht althans een grote Argentijnse leverancier van zaaizaad en gewasbeschermingsmiddelen.
13 Februari 2024
Boerenbusiness

Marktupdate Granen

Grote voorraden houden het deksel op granenmarkt

Relatief grote voorraden blijven de granenmarkt tekenen. Rusland heeft meer tarwe in de silo's zitten dan verwacht. Toch durft het Kremlin het aan de exportheffing op te hogen. Het Oekraïense exporttempo voor tarwe ligt lager dan vorig seizoen. 
12 Februari 2024
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwe op de beurs in Parijs vindt maar geen houvast

Tarwe blijft vooral in Parijs in mineur. De bodem in de markt is nog steeds niet gevonden en de €200-grens komt rap naderbij. Het nieuws op de granenmarkt was echter het Wasde-rapport. Vooral in soja heeft het USDA wat opmerkelijke aanpassingen gedaan.
9 Februari 2024
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Het blijft zoeken naar vaste grond op de tarwemarkt

In Europa blijft het zoeken naar vast grond onder de tarwemarkt. Dat er voldoende aanbod is van tarwe uit Rusland blijft scherp op het netvlies staan bij de Europese handelaren. In de VS zorgden de weerberichten voor een opleving in tarwe. De export Amerikaanse export van graan valt niet mee, zo werd nog eens bevestigd door het Census Bureau.
8 Februari 2024
akkerbouw tarweveld graanveld tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwe in Texas doet het beter dan verwacht

Het blijft zoeken en aftasten op de graanmarkt. Spelers zijn vooral bezig met opbrengst- en voorraadcijfers die later deze week gepubliceerd worden. Nieuws over tenders kreeg daarom volgens sommige analisten maar beperkt vat op de markt. Op geopolitiek gebied wordt er vol belangstelling gekeken naar wat Rusland en Turkije aan het bekokstoven zijn.
7 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden