Tarweprijs

brazilie soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Het weer in Zuid-Amerika drukt op de granenmarkt

Verbeterde weerberichten voor Zuid-Amerika zetten de prijzen van maïs en soja onder druk. De oogstverwachtingen voor Argentinië blijven nog wel een zorgenkindje, waarschuwen analisten. Op de tarwemarkt blijft het Zwarte Zeegebied een belangrijke onzekere factor. Poetin hintte gisteren nog op mogelijke exportbeperkingen voor graan, maar dat lijkt nu alweer een beetje ontkracht te worden.
19 Januari 2023
tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

Poetin zinspeelt op exportbeperkingen graan

De Europese en Amerikaanse graanmarkt lopen uit de pas. Op de Matif leverde tarwe weer wat in terwijl op de CBoT de blik weer naar boven is gericht. Goede exportcijfers gaven de markt in de VS een stimulans terwijl de Europese daar nauwelijks op reageerde. Ook Poetin roerde zich nadrukkelijk op de granenmarkt.
18 Januari 2023
mais maisoogst

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt zit in de hoek waar de klappen vallen

De tarwenotering blijft onderdruk staan. Onder andere een topoogst in Rusland zorgt voor stevig concurrentie op de wereldmarkt. In Oekraïne vallen de graanopbrengsten tegen zo blijkt uit cijfers van het Oekraïense ministerie van landbouw. Ook in Zuid-Amerika lopen de oogstprognoses flink uit een. Brazilië zou wel eens een record hoeveelheid soja kunnen dorsen terwijl in Argentinië droogte een probleem blijft.
17 Januari 2023
graanexport

Analyse Granen & Grondstof

Russische tarwe-export loopt wat terug

De bedrukte stemming voor het weekend zet ook vandaag door. De tarwenotering op de Matif verkend de bodem van de markt. Een blokkade in de Bosporus leek nog wat stemming te brengen in de markt maar nog voor de markt goed en wel openging was het vastgelopen schip gelukkig alweer vlot getrokken.
16 Januari 2023
mais Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Maïs- en sojaprijzen vliegen omhoog na Wasde-rapport

Het Wasde-rapport bracht de afgelopen handelssessie leven in de brouwerij op de granenmarkt. Voor tarwe was het rapport redelijk neutraal van toon maar bij maïs en soja zorgde de het USDA voor vuurwerk. Een aanpassing in de oogstcijfers voor de VS kwam voor spelers geheel onverwacht en deed analisten en handelaren achter de oren krabben.
13 Januari 2023
brazilie soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt likt zijn wonden na verkoopdag

De granenmarkt liet de afgelopen handelssessie een voorzichtig herstel zien na de verkoopronde een dag eerder. Oogstprognoses uit Zuid-Amerika blijven spelers op de markt bezighouden. Daarnaast worden ook de posities ingenomen in de aanloop naar het Wasde-rapport van het USDA dat vanavond Nederlandse tijd gepubliceerd zal worden.
12 Januari 2023
vorst winter graanveld graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Mogelijk extra aanbod van tarwe drukt op de markt

De tarwenoteringen stonden flink onder druk op de termijnmarkten in de afgelopen handelssessie. De druk van mogelijk extra aanbod op de wereldmarkt telde zwaar mee voor handelaren en speculanten. Op de fysiekmarkt blijft de tarweprijs overigens nog wel goed overeind zo blijkt de resultaten van een Egyptische tender.
11 Januari 2023
tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt zit in de lichtrode cijfers

De granenmarkt sloot de afgelopen handelssessie over vrijwel de hele linie in de min. Een duidelijke oorzaak is daarvoor niet direct aan te wijzen met tegengestelde berichten uit Oekraïne en India. Mogelijk is de handel vooral druk met het innemen van posities voor de publicatie van het Wasde-rapport eind deze week. 
10 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox