Tarweprijs

Oekraine

Analyse Granen & Grondstof

Tarwe is de zwakke broeder op de granenmarkt

Na een periode waarin de opbrengstprognoses voor tarwe in Rusland en Oekraïne alleen naar beneden werden bijgesteld, wordt het voor de verandering eens niet slechter. In Oekraïne heeft de bond van graanhandelaren zich fel uitgesproken tegen de plannen voor minimumexportprijzen. Dat kan de export flink in de wielen rijden, zo vreest de bond. Biodiesel wordt voor Braziliaanse sojatelers steeds belangrijker. Er zijn nu eenmaal grenzen aan wat de belangrijkste importeur, China aan soja wil hebben volgens de voorman van de Braziliaanse sojaverwerkers.
21 Juni 2024
akkerbouw frankrijk tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Temperatuur is goed, maar zon ontbreekt voor granen

Regen is voor de verandering eens niet alleen in Europa een belangrijk onderwerp voor tarwe telers. DRV heeft kleine aanpassingen gedaan in de oogstprognose voor graan in Duitsland. Door het natte weer is de ziekte druk hoog volgens de bond van coöperaties. In de Amerikaanse staat Kansas hebben buien lokaal flink huisgehouden, net op het moment dat de oogst in volle gang is. Maïstelers en de olie-industrie in de VS hebben elkaar gevonden in de strijd tegen klimaatplannen van de Amerikaanse president Biden.
20 Juni 2024
tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Vlotte tarweoogst in de VS blijft markt domineren

De vlotte voortgang van de tarweoogst in de VS en de goede stand van de wintertarwe daar blijft op de tarwemarkt drukken. Voor Europa is maar weinig aandacht. Dat zou kunnen veranderen als in Frankrijk de combines voor de wintertarwe gaan rijden. Roemenië ligt op koers voor een grote tarweoogst, maar daar wordt wel een winstwaarschuwing bij gegeven door het warme en droge weer dat daar is voorspeld. Ook in China is het heet en droog. Geen goede start voor de maïs daar. De Chinese overheid heeft al een pakket maatregelen afgekondigd om de situatie te beheersen.
19 Juni 2024
tarweoogst rusland graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Rusland zorgt voor onrust op tarwemarkt

In Nederland en een groot deel van Europa wachten we misschien op een periode met droger weer. Spelers op de granenmarkt reageerde afgelopen handelssessie op regen in de weerberichten. In het Zwarte Zeegebied is regen gevallen waardoor droogtestress in de granen afneemt en in de VS zet warm, droog weer in de cornbelt niet door. Dat zette koersen over de hele linie onder druk.
18 Juni 2024
tarweoogst

Analyse Granen

Tarwemarkt is niet wat telers ervan hoopten

De mineurstemming op de tarwemarkt blijft aanhouden. Afgelopen week zakte de Matif naar de laagst stand in een maand tijd. Als een van de oorzaken wordt de vlotte start van de oogst in de VS genoemd. De matige conditie van tarwe in Europa komt echter nauwelijks tot uiting in de noteringen.
17 Juni 2024
tarweoogst tarwe - agri tarwe

Analyse Granen & Grondstof

Balans op de Europese tarwemarkt is kwetsbaar

Er blijven zorgen over tarwe in de EU. Na het USDA eerder deze week kwam gisteren Strategie Grains met een nieuwe oogstprognose waarin de verwachte opbrengsten naar beneden zijn bijgesteld. Het bureau durfde zelfs de voorspelling aan dat de tarwemarkt zal terug keren naar een kwetsbare situatie. In de VS reageerde maïs op de weerberichten. Warm en droog weer is niet waar spelers op de markt op zitten te wachten. Toch is droogte nu niet directe een probleem zo laat de droogte monitor zien.
14 Juni 2024
tarwe - food tarwe - agri

Analyse Granen & Grondstof

USDA verlaagt prognoses voor tarwe in Europa

Het USDA heeft behoorlijk geschrapt in de oogstprognose voor tarwe. In Rusland, Oekraïne en de EU vallen opbrengsten door matige groeiomstandigheden tegen. De markt reageerde daar gisteren echter maar beperkt op. Wat minstens zo veel verbazing wekt bij analisten is dat de opbrengsten voor maïs en soja in Zuid-Amerika nauwelijks zijn veranderd.
13 Juni 2024
tarweoogst tarwe - agri

Nieuws Granen

Kwaliteit granen maakt het verschil voor pool CZAV

Coöperatie CZAV heeft de poolprijzen voor granen van de oogst 2023 bekendgemaakt. De kwaliteit van de granen was over het algemeen goed, waardoor CZAV voornamelijk aan de voedingsindustrie heeft kunnen afzetten. Het prijsverloop was echter teleurstellend, schrijft de coöperatie aan de leden.
13 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden