Coalitieakkoord

politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Regeringsverklaring

'Landbouwtransitie nodig voor wonen en bedrijven'

De beleidsprogramma's met betrekking tot het klimaatfonds en stikstof/transitiefonds met in totaal €60 miljard worden vanaf nu ontwikkeld, stelde Mark Rutte in de regeringsverklaring die hij vanochtend (dinsdag 18 januari) in de Tweede Kamer uitsprak. Rutte benadrukte dat het regeringsbeleid niet 'dichtgeregeld en met bloed ondertekend' is. De betrokken vakministers zullen hun oor te luister leggen binnen en buiten Den Haag, aldus Rutte.
18 Januari 2022
wild natuur haas

Nieuws Coalitieakkoord

Rutte laat zich adviseren over staat van Natura 2000

Mark Rutte (VVD), die door de coalitie als formateur is voorgedragen, gaat nadenken en zich laten adviseren over de staat van de natuur in Natura 2000-gebieden en de monitoring daarvan. Dat heeft hij donderdag 16 december geantwoord op vragen van Caroline van der Plas (BBB) tijdens het Kamerdebat over het coalitieakkoord.
16 December 2021
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Coalitieakkoord

'Verdeling geld stoppers en innovatie moet beter'

Voor een stikstof- en transitiefonds is €25 miljard uitgetrokken. 'Het zijn terecht vele miljarden, maar het tijdspad en de uitvoering zijn problematisch', reageert LTO-voorzitter Sjaak van der Tak op de plannen voor de landbouw die in het woensdag 15 december gepresenteerde coalitieakkoord staan. Ook vindt hij dat de verdeling van gelden tussen stoppers en innovatie anders moet.
16 December 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Coalitieakkoord

Doelstellingen Stikstofwet vervroegd naar 2030

De doelstellingen in de wet stikstofreductie en natuurverbetering wordt vervroegd van 2035 naar 2030, in lijn met het advies van het adviescollege Stikstofproblematiek (Commissie-Remkes). Dat staat in het zojuist (woensdag 15 december) gepresenteerde coalitieakkoord 'Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst'.
15 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief