Vleesexport

varkenshouderij varkensvlees vlees

Inside Varkens

Japan kiest vaker voor Nederlands varkensvlees

De varkensvleesexport vanuit Nederland naar Japan is in het eerste halfjaar met 20% toegenomen. Daarentegen importeert het land juist minder uit de Verenigde Staten. Het handelsverdrag tussen Japan en de Europese Unie heeft hier waarschijnlijk ook een aandeel in.
23 Augustus 2019
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

'Varkensvleesproductie VS zal sterk stijgen'

In de Verenigde Staten is de verwachting dat de productie van varkensvlees in het derde kwartaal uitkomt op omgerekend 3 miljard kilo, wat 7% meer is dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat meldt de Outlook Livestock, Dairy en Poultry in een nieuw rapport.
22 Augustus 2019
export Scheepvaart

Inside Varkens

Nederlands varkensvlees weer populairder in China

Nederlandse exporteurs van varkensvlees hebben in de eerste 6 maanden van het jaar uitstekende zaken gedaan in China. De export naar het land steeg in deze periode namelijk met ruim 50%, het derde grootste groeipercentage.
20 Augustus 2019
varkensvlees

Inside Varkens

Rusland heeft import varkensvlees verdubbeld

Rusland is opnieuw een netto-importeur van varkensvlees geworden. Het land importeerde in de eerste 5 maanden van het jaar 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Brazilië heeft een grote vinger in de pap.
20 Augustus 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Export varkensvlees VS herpakt zich in Mexico

De varkensvleesexport vanuit de Verenigde Staten lag in juni boven het niveau van vorig jaar. De export richting China was, ondanks de voortslepende handelsoorlog, zelfs de grootste in meer dan 3 jaar. Ook de varkensvleesexport richting Mexico liet over juni herstel zien.
8 Augustus 2019
export haven Scheepvaart

Inside Varkens

Minder varkensvlees naar Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar minder varkensvlees geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name de import van varkensvlees uit België, het Verenigd Koninkrijk en Australië is behoorlijk afgenomen. Hebben de Nederlandse exporteurs hiervan geprofiteerd?
6 Augustus 2019
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensvleesexport

Duitsland mag niet meer exporteren naar Filipijnen

Het ministerie van Landbouw in de Filipijnen heeft begin juli besloten de import van varkensvlees uit Duitsland tijdelijk te blokkeren. Dit is een gevolg van het feit dat er circa 250 kilo varkensvlees uit Polen in een zending was ontdekt.
5 Juli 2019
export haven Scheepvaart

Inside Varkens

Duitsland haalt Spanje in bij varkensvleesexport

China ontving in 2018 het meeste varkensvlees uit Duitsland, waardoor Spanje naar de tweede plaats zakt. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Deense Raad voor Landbouw en Voeding.
15 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden