Shutterstock

Nieuws Varkensvleesexport

Duitsland mag niet meer exporteren naar Filipijnen

5 Juli 2019

Het ministerie van Landbouw in de Filipijnen heeft begin juli besloten de import van varkensvlees uit Duitsland tijdelijk te blokkeren. Dit is een gevolg van het feit dat er circa 250 kilo varkensvlees uit Polen in een zending was ontdekt.

Emmanuel Fantin Piñol, de secretaris van het ministerie van Landbouw in de Filipijnen, heeft besloten de accreditatie van Duitse slachthuizen voor de verzending van varkensvlees richting de Filipijnen op te schorten, zo schrijven verschillende Duitse media. Dit is een gevolg van het feit dat er circa 250 kilo varkensvlees uit Polen ontdekt is in een zending.

Polen heeft een verbod op de export van varkensvlees naar de Filipijnen. Dit omdat het land te maken heeft met Afrikaanse varkenspest. Ook laat Piñol weten dat alle zendingen die al onderweg zijn richting de Filipijnen extra moeten worden geïnspecteerd.

Grote leverancier
Duitsland exporteerde afgelopen jaar ongeveer 88.000 ton varkensvlees naar de Filipijnen, waarmee het een grote leverancier is. Daarnaast heeft Duitsland de uitvoer naar Aziatische landen de afgelopen periode extra verhoogd, gezien de groeiende vraag vanuit de landen. Vooral uit China neemt de vraag sterk toe, als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Duitse varkensstapel toont megakrimp

Nieuws Telling

Duitse varkensstapel toont megakrimp

Varkensaanbod iets minder drukkend, Hauspreis blijft

Analyse Varkens

Varkensaanbod iets minder drukkend, Hauspreis blijft

Eerste telling: megakrimp aantal Duitse zeugen

Nieuws Varkens

Eerste telling: megakrimp aantal Duitse zeugen

Irritatie en vragen over 5xD plannen van Duitse supers

Achtergrond Varkens

Irritatie en vragen over 5xD plannen van Duitse supers

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief