Dossier Fritestekort

frites McDonalds

Nieuws Aardappelen

Amerika komt 24.000 ton frites te kort

Een gevolg van de kleinere aardappeloogst in de Verenigde Staten zorgt ervoor dat de voorraad eindproduct zeer krap is. In december werd weliswaar minder geconsumeerd, dat doet weinig met de eindbalans. Marktkansen te over, maar kan Europa wel in dit gat springen door meer product te leveren?
31 Januari 2022
frites

Analyse Aardappelen

Seinen staan op groen voor de fritesafzet

Met enige regelmaat komen berichten voorbij dat er tekorten aan frites zijn. Deze week bijvoorbeeld kopte de Belgische zakenkrant De Tijd: 'Frietschaarste slaat toe in verschillende landen' en maakt persbureau Bloomberg bekend dat McDonald's zelfs vliegtuigen inzet om een fritestekort in Japan op te lossen. Wat is er aan de hand op de fritesmarkt?
31 December 2021
vliegtuig vliegen

Nieuws Frites

McDonald's laat in Japan aardappelen invliegen

McDonald's neemt drastische maatregelen om het fritestekort op te lossen in Japan. Het Amerikaanse expeditiebedrijf Flexport heeft bekendgemaakt de opdracht binnen te hebben om aardappelen uit de VS per vliegtuig naar Japan te vervoeren. Flexport gaat drie Boeing 747-ladingen met aardappelen naar Japan vliegen, zo liet topman Ryan Petersen via Twitter weten.
29 December 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Kleine fritesvoorraad maakt overgang spannend

Een combinatie van minder productie en een toegenomen vraag laat de fritesvoorraden van Noord-Amerikaanse producenten afnemen. Zover zelfs, dat de vrieshuizen in 5 jaar tijd niet zo leeg waren in mei. Dit maakt de overgang tussen de oude en nieuwe oogst extra spannend.
31 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden