Jaap Haanstra

BB TV Jaap Haanstra

'Aan prijsuitspraak tarwe waag ik me niet meer'

In 2014 deed Jaap Haanstra, toenmalig voorman van LTO Akkerbouw, de uitspraak dat binnen vijf jaar tarwe €300 per ton op zou brengen. Het duurde uiteindelijk zeven jaar voor hij gelijk kreeg. In de Boerenbusiness Studio blikt hij terug op zijn uitspraak, maar kijkt hij ook vooruit. Is €300 het nieuwe normaal?
18 November 2021

BB TV Jaap Haanstra

'Eerst goed meten voor je nitraatmaatregelen oplegt'

De Nederlandse landbouwsector kijkt tegen draconische maatregelen aan om het nitraatgehalte in het oppervlaktewater verder te verlagen. Vooral voor akkerbouwbedrijven is de impact groot. Zo ook op het bedrijf van Jaap Haanstra in Luttelgeest. De landbouw heeft volgens hem al enorme stappen genomen: 'Ga eerst eens goed meten voor je maatregelen oplegt.'
16 November 2021
rechtspraak

Opinie Jaap Haanstra

Voorzitters: bestuur zuiver en met boerenlegitimatie

Een denktank onder aanvoering van Cees Veerman, onder meer de oud-minister van Landbouw, kwam eind maart met een visiedocument om boeren te helpen in de transitie naar een duurzamere landbouw. Vanzelfsprekend is eenieder vrij om een visiedocument te schrijven. Zeker als dat op persoonlijke titel is. Als je kijkt wie de visie heeft ondertekend, ben ik verbaasd.
14 April 2021
aardappelperceel ruggen

Inside Akkerbouw

Afspoelingsmaatregelen onwerkbaar, hoe verder?

Het ministerie van landbouw legt de akkerbouw maatregelen op om de afspoeling van meststoffen te voorkomen. Akkerbouwers kunnen daarvoor uit 3 maatregelen kiezen. De effectiviteit is echter niet bewezen en over de praktische uitvoering en gevolgen van de maatregelen voor de ruggenteelten lijkt niet na gedacht. Moet deze wetgeving niet van tafel?
28 Januari 2021
euro portemonnee

Opinie Jaap Haanstra

Boeren betalen te veel Onroerende Zaakbelasting

Boeren betalen onevenredig veel Onroerende Zaakbelasting (OZB). Deze gemeentelijke belasting gaat uit van een veel hoger tarief voor een bedrijfspand, zoals een boerenschuur, dan voor een burgerwoonhuis. Dit moet veranderen, betoogt Jaap Haanstra.
13 December 2020
koeien natuur

Opinie Jaap Haanstra

Geniepig stikstofgevoelige natuur bijgeplust in Aerius

Stichting Agri Facts (STAF) is erachter gekomen dat er in het geniep heel veel stikstofgevoelige hexagonen zijn bijgetekend in Aerius. Natuurorganisaties zelf actualiseren de natuurkaart in Aerius, de provincie houdt zich daar niet mee bezig.
10 November 2020
Jan Cees Vogelaar Jaap Haanstra

Nieuws Boerenbusiness Poll

Veel steun voor Vogelaar en Haanstra als LTO-voorzitter

Een week geleden stelden Jan Cees Vogelaar en Jaap Haanstra zich kandidaat als nieuwe voorzitter van LTO Nederland. Een ruime meerderheid van de lezers van Boerenbusiness ziet dit duo wel zitten, zo blijkt uit een poll waar bijna 900 keer is gestemd.
28 Juli 2020

BB TV Vogelaar en Haanstra

'Als leden LTO verandering willen, steunen ze ons'

Jaap Haanstra en Jan-Cees Vogelaar hebben zich publiekelijk kandidaat gesteld als duovoorzitter van LTO Nederland. In een exclusief interview met Boerenbusiness lichten de twee hun plannen toe. 'Er wordt de agrarische sector groot onrecht aangedaan.'
22 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden