8th.creator / Shutterstock.com

Nieuws McDonald's

Fritestekort bij McDonald’s in Japan houdt langer aan

11 Januari 2022

Vlak voor de feestdagen maakte McDonald's bekend dat de filialen in Japan kampen met een tekort aan frites. Klanten konden alleen nog kleine porties bestellen. De keten beweerde dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar opgelost zou zijn. Dat blijkt niet het geval.

Fastfoodketen McDonald's maakte half december bekend in Japanse filialen te kampen met een tekort aan frites; een gevolg van de wereldwijd ontregelde logistieke sector en grootschalige overstromingen in Canada. Sinds vrijdag 24 december is het daarom alleen nog maar mogelijk om kleine porties frites te bestellen. De fastfoodketen stelde meteen dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar oplost moet zijn. Een logistiek dienstverlener uit de Verenigde Staten bevestigde dat door te stellen dat drie vliegtuigen met een enorme hoeveelheid aardappelen onderweg waren.

Helaas voor fans van de frites is die belofte niet waargemaakt. Vandaag de dag zijn er nog steeds geen frites aangekomen in Japan. Nieuwe vertragingen in de logistieke sector liggen daaraan ten grondslag. Inmiddels stelt de fastfoodketen dat het nog zeker een maand duurt voordat er weer frites op voorraad zijn in de getroffen filialen. Klanten krijgen tot het probleem is oplost een korting van zo'n €0,40 op een McDonald's-menu. Maar de meeste klanten zijn slimmer en bestellen gewoon meerdere zakjes kleine frites.

McDonald's is niet alleen. Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) kampt eveneens met tekorten aan frites. Niet alleen in Japan, maar sinds kort ook in Kenia.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

McDonald’s slaat gat in Russische fritesmarkt

Analyse Aardappelen

Het ware verhaal achter het wereldfritestekort

Inside Aardappelen

Hoe werkt groei fastfood door in de fritesmarkt?

Achtergrond Frites

Japan heeft dit jaar meer buitenlandse frites nodig

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief