8th.creator / Shutterstock.com

Nieuws McDonald's

Fritestekort bij McDonald’s in Japan houdt langer aan

11 Januari 2022 - Redactie Boerenbusiness

Vlak voor de feestdagen maakte McDonald's bekend dat de filialen in Japan kampen met een tekort aan frites. Klanten konden alleen nog kleine porties bestellen. De keten beweerde dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar opgelost zou zijn. Dat blijkt niet het geval.

Fastfoodketen McDonald's maakte half december bekend in Japanse filialen te kampen met een tekort aan frites; een gevolg van de wereldwijd ontregelde logistieke sector en grootschalige overstromingen in Canada. Sinds vrijdag 24 december is het daarom alleen nog maar mogelijk om kleine porties frites te bestellen. De fastfoodketen stelde meteen dat het probleem bij de start van het nieuwe jaar oplost moet zijn. Een logistiek dienstverlener uit de Verenigde Staten bevestigde dat door te stellen dat drie vliegtuigen met een enorme hoeveelheid aardappelen onderweg waren.

Helaas voor fans van de frites is die belofte niet waargemaakt. Vandaag de dag zijn er nog steeds geen frites aangekomen in Japan. Nieuwe vertragingen in de logistieke sector liggen daaraan ten grondslag. Inmiddels stelt de fastfoodketen dat het nog zeker een maand duurt voordat er weer frites op voorraad zijn in de getroffen filialen. Klanten krijgen tot het probleem is oplost een korting van zo'n €0,40 op een McDonald's-menu. Maar de meeste klanten zijn slimmer en bestellen gewoon meerdere zakjes kleine frites.

McDonald's is niet alleen. Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) kampt eveneens met tekorten aan frites. Niet alleen in Japan, maar sinds kort ook in Kenia.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Emissies

McDonald's sluit bondje met FrieslandCampina

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden