Maandanalyse Akkerbouw

uien inschuren

Analyse Maandanalyse

Knikkende knieën of rotsvast vertrouwen

Waar uien- en peentelers moed en vertrouwen tonen in blijvend hoge prijsniveaus ligt dat in de aardappelen anders. Het bijna compleet wegblijven van kopers voor fritesaardappelen zorgt ervoor dat de stemming flauwer dan flauw is.
4 Oktober 2023
uienoogst

Nieuws Maandanalyse

Diepe kloof tussen aardappel- en uienmarkt

De aardappel- en uienmarkt hebben zeer verschillende gezichten. Waar bij uien vasthoudende telers de prijs hoog weten te houden, is die bij aardappelen naar beneden gehold. Ook de peenmarkt heeft moeite om zich staande te houden.
7 September 2023
regen storm

Maandanalyse Akkerbouw

Is neerslag een vloek of zegen voor gewassen?

Na maandenlange droogte tapt het weer vanaf eind juli uit een heel ander vaatje. Maar is dat een vloek of een zegen voor de akkerbouwteelten? Voorlopig houden de aardappel- en uienmarkt de stemming er nog wel in. Op de tarwemarkt is de impact van het nieuws uit Rusland en Oekraïne de leidraad.
2 Augustus 2023
uienoogst

Maandanalyse Akkerbouw

Stemming blijft in de benen bij seizoenswissel

De uienmarkt is al overgeschakeld op het nieuwe seizoen en ook de aardappelen stevenen daarop af. Kunnen deze markten de stemming en prijsvorming in de benen houden? Het recente weer zorgt voor een iets gematigdere toon op korte termijn.
12 Juli 2023
aardappelen

Maandanalyse Akkerbouw

Prijsvorming in akkerbouw blijft verbazing opwekken

Het wordt steeds lastiger om de akkerbouwmarkten goed te prijzen door een gebrek aan transacties. Bij uien en peen speelt dat een rol, maar ook de vrije aardappelvoorraad is dun. Prijzen die wel op het bord komen voelen stevig aan.
2 Juni 2023
aardappelen lente voorjaarswerkzaamheden

Marktupdate Akkerbouw

Aardappelen trekken nu de akkerbouwkar

Waar de prijsvorming van aardappelen dit seizoen vooral heeft teleurgesteld, is dat eind april snel omgedraaid. Juist de explosieve tarwe- en uienmarkt zijn nu behoorlijk afgekoeld. Aardappelen en peen laten juist nieuwe prijssprongen zien. Wat kunnen akkerbouwers in mei verwachten? Je hoort het in deze maandanalyse. 
2 Mei 2023
zaaien

Maandanalyse Akkerbouw

Solide fundament voor aardappel, ui en peen

De markt voor aardappelen, uien en peen hebben in maart laten zien dat een stevige bodem onder deze 'drie-eenheid' ligt. Deels door een vaste houding van de teler en deels door een goede vraag (lees: export).
5 April 2023
export uien

Analyse Maandupdate Akkerbouw

Contrast tussen akkerbouwmarkten enorm

Het contrast tussen de markten voor de akkerbouwgewassen is enorm. Het is vooral de uienmarkt die er met kop en schouders bovenuit steekt. De aardappelmarkt is weliswaar niet slecht te noemen, maar het karakter van de markt kon niet verder afwijken. Ook tarwe tapt uit een ander vaatje.
1 Maart 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden