Data Gewastour

uien

Gewastour proefrooicijfers

Lastig groeiseizoen terug te zien in opbrengstcijfers ui

Nu de uienoogst achter de rug is, wordt het tijd om de balans op te maken. De uienopbrengsten van de Boerenbusiness Gewastour vallen gemiddeld genomen niet mee en het late, uitdagende groeiseizoen heeft zich in die opbrengstencijfers laten gelden. De spreiding tussen de 10 percelen is dit jaar groot.
21 November 2023
Gewastour 2023

Gewastour Proefrooicijfers

Opbrengsten Innovator laagste in jaren

De proefrooicijfers van de fritesaardappel Innovator tekenen het bijzondere groeiseizoen van 2023. De nagroei heeft zoals verwacht de laatste weken voor veel extra kilo's gezorgd, maar daarmee werd de achterstand van het begin niet ingehaald. De gemiddelde opbrengst ligt met een spreiding van 66 tot 38 ton per hectare het laagste sinds jaren.
7 November 2023
inschuren Gewastour 2023

Gewastour uien - week 42

Laatste uien ingeschuurd, fusarium baart zorgen

Het was uien laden tussen de buien door, maar inmiddels zijn alle zaaiuien van de percelen die deelnemen aan de Gewastour van het land. De opbrengst bij het laatste perceel is goed, maar de kwaliteit is wel wat minder dan anders. Met name fusarium blijft de aandacht trekken van de telers die al langere tijd hebben ingeschuurd.
19 Oktober 2023
uienoogst Gewastour 2023

Gewastour uien - week 40

Uienoogst nadert einde met wisselende opbrengsten

Zo moeizaam het groeiseizoen verliep, zo gemakkelijk lijkt de uienoogst van 2023 te verlopen. De oogstomstandigheden zijn door de bank genomen prima, met neerslag op zijn tijd in een mooie nazomer. De opbrengsten variëren sterk: soms vallen ze fors tegen, maar gelet op het bijzondere groeiseizoen zien telers in de kilo's uien per hectare soms ook aangename verrassingen.
4 Oktober 2023
aardappelen Innovator inschuren

Gewastour aardappel - week 38

Eerste aardappelen van Innovator al ingeschuurd

Het is over en uit met de nagroei van het ras Innovator. Het rooien van de aardappelen staat dus in de planning van de telers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour. De rooiomstandigheden lijken gunstig. Daarbij liggen de eerste aardappelen van Innovator inmiddels al achter de planken.
27 September 2023
uien laden Gewastour 2023

Gewastour uien - week 38

Telers hebben flinke meters gemaakt met uienoogst

De uienoogst verliep tot aan de regen van deze week zeer voorspoedig. Verspreid door Nederland is een groot deel van het uienareaal al gerooid en veel uien zijn ook al binnen gereden. Zorgen over de kwaliteit worden daarbij wel geuit.
21 September 2023
uienoogst Gewastour 2023

Gewastour uien - week 37

Uien vliegen in rap tempo over de rooimat

De zaaiuien vliegen er in rap tempo uit deze week, of ze nou gestreken zijn of niet. In Drenthe leverde dat een mooi vol zwad op. Ook op de percelen waar de uien nog vast staan, wordt er snel gerooid. Daardoor kan oogstseizoen 2023 de boeken ingaan als kort en vlot.
13 September 2023
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 36

Telers helpen de uien een handje met strijken

Veel percelen zaaiuien strijken dit jaar moeilijk of onregelmatig, maar telers willen wel de komende weken beginnen met rooien. Om de nek van de ui toch in te snoeren vóór het oogsten, gaan zij over tot machinaal strijken. Zo komen er verschillende creatieve oplossingen voorbij.
7 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden