Data Gewastour

uien laden Gewastour 2023

Gewastour uien - week 38

Telers hebben flinke meters gemaakt met uienoogst

De uienoogst verliep tot aan de regen van deze week zeer voorspoedig. Verspreid door Nederland is een groot deel van het uienareaal al gerooid en veel uien zijn ook al binnen gereden. Zorgen over de kwaliteit worden daarbij wel geuit.
21 September 2023
uienoogst Gewastour 2023

Gewastour uien - week 37

Uien vliegen in rap tempo over de rooimat

De zaaiuien vliegen er in rap tempo uit deze week, of ze nou gestreken zijn of niet. In Drenthe leverde dat een mooi vol zwad op. Ook op de percelen waar de uien nog vast staan, wordt er snel gerooid. Daardoor kan oogstseizoen 2023 de boeken ingaan als kort en vlot.
13 September 2023
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 36

Telers helpen de uien een handje met strijken

Veel percelen zaaiuien strijken dit jaar moeilijk of onregelmatig, maar telers willen wel de komende weken beginnen met rooien. Om de nek van de ui toch in te snoeren vóór het oogsten, gaan zij over tot machinaal strijken. Zo komen er verschillende creatieve oplossingen voorbij.
7 September 2023
uien uienoogst Gewastour 2023

Gewastour uien - week 36

Eerste percelen in het zwad, rooiomstandigheden goed

De eerste gele zaaiuien van de Boerenbusiness Gewastour liggen in het zwad. De rooiomstandigheden waren goed. Door de hoge temperatuur weer liggen de uien voorlopig nog wel even op land.
6 September 2023
regen neerslag

Gewastour Week 35 - weer

Augustus een verzopen, maar groeizame maand

De grote hoeveelheden neerslag met gematigde temperaturen hebben de afgelopen weken tot zeer groeizaam weer geleid voor de aardappelen en uien. Tegelijkertijd bracht de neerslag en soms hoge luchtvochtigheid uitdagingen in de gewasbescherming. Ondanks de inspanningen en extra werkuren hadden telers het lastig om de kwaliteit van de gewassen goed te houden.
1 September 2023
Gewastour 2023

Gewastour aardappelen - week 35

Goede nagroei aardappelen haalt achterstand niet in

De afgelopen weken zijn er heel wat kilo's bijgegroeid op de aardappelpercelen en ook de nagroei valt nu niet tegen. Echter betekent dit niet dat de groeiachterstand word ingehaald. Aardappeltelers zijn het er namelijk over eens dat een gemiddelde opbrengst dit jaar niet gehaald gaat worden.
29 Augustus 2023
Gewastour 2023

Gewastour Week 34 - Aardappelen

Uitdaging om groei in de aardappelen te houden

Aardappeltelers proberen dit teeltseizoen het aardappelloof groen en levend te houden om nog extra kilo's te halen. Daarvoor is water nodig, maar ook controle over phytophthora. Door de hogere temperatuur van afgelopen dagen met hoge luchtvochtigheid en de hoge infectiedruk van phytophthora is het een uitdaging om de groei erin te houden.
25 Augustus 2023
Gewastour 2023

Gewastour Week 34 Uien

Percelen zaaiuien gaan hard achteruit

De uienpercelen zijn de afgelopen tijd hard achteruit gegaan. Veel uien konden profiteren van de neerslag, maar dat geldt lang niet voor elke regio. De MH-bespuiting ligt bijna op elk perceel van de telers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour.
25 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden