Droogte 2022

Duitsland zetmeelaardappelen emsland

Nieuws Aardappelen

Emsland compenseert telers voor lage opbrengst

Zetmeel- en vlokkenproducent Emsland Group verhoogt de aardappelprijzen voor alle aardappelen die telers dit seizoen leveren. Wie in staat is om meer aardappelen dan gemiddeld te leveren krijgt een extra bonus. Daar tegenover staat dat de verwerker ook iets terug wil van de teler. Zowel dit seizoen als in 2023.
7 September 2022
Gewastour 2022

Gewastour Weer - week 36

Neerslagtekort stijgt boven droogte van 2018 uit

Het neerslagtekort is opnieuw fors toegenomen de afgelopen tijd en ligt inmiddels hoger dan de droge en warme zomer van 2018. Neerslag is broodnodig om de oogst van aardappelen en uien van het land te krijgen.
5 September 2022
aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

UNPT roept aardappelcrisis uit in Frankrijk

Frankrijk stevent af op een catastrofale aardappeloogst dit jaar. Aardappelorganisatie UNPT luidt daarom de noodklok en klopt aan bij het landbouwministerie voor een steunpakket. Proefrooicijfers tonen aan dat de aardappeloogst lager uitpakt dan in 2018.
5 September 2022
droogte voer gras weide ruwvoer weidegang

Nieuws Weer

Droogte evenaart 2018 en in België zelfs 1976

Het neerslagtekort in Nederland is opgelopen tot 290 millimeter en heeft daarmee het jaar 2018 geëvenaard. Het KNMI verwacht dat de komende zeven tot veertien dagen het tekort verder oploopt tot boven de 300 millimeter. Een ander weertype brengt enige neerslag, maar de hoeveelheid is gering.
29 Augustus 2022
droogte haspel beregening

Nieuws Agroweer

De droogte van 2022 wordt nu al historisch begrip

Met het uitblijven van neerslag en de aanhoudende tropische temperaturen begint de droogte van 2022 voor steeds meer problemen te zorgen. Strikte maatregelen zijn het gevolg. Ook in andere Europese landen luidt de noodklok.
10 Augustus 2022
uien zaaiuien Gewastour 2022

Gewastour Uien - week 32

Is het einde verhaal voor uien met deze hitte?

De zorgen nemen toe bij de uientelers nu de laatste groeiweken zijn aangebroken. De groeiweken konden nog wel eens heel kort worden gezien de hitte. Hoe gaan zij de laatste weken tegemoet en wat is hun verwachting van de uien?
9 Augustus 2022
droogte beregening

BB TV Robert de Vries

Hittegolf doet Nederland deze week verder uitdrogen

Het weer in Nederland wordt de komende dagen gedomineerd door hitte en droogte. Weerman Robert de Vries geeft zijn verwachting voor de komende week en kijkt daarbij ook naar de oplopende neerslagtekorten. Zijn er op termijn lichtpuntjes in de verwachting die de tekorten aan hemelwater ietwat kunnen temperen?
9 Augustus 2022
aardappelen

Nieuws Droogte

Droogte in Engeland breekt records van 1976

Zelfs bij de personen die het niet zelf hebben meegemaakt is de status van 1976 bekend. Zeker in de agrarische sector. Heel Europa ging gebukt onder enorme droogte en de prijzen van veel producten schoten omhoog. Qua neerslag heeft Engeland de twijfelachtige eer dat het neerslagtekort van dat jaar is overtroffen deze zomer.
8 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden