Droogte 2022

droogte stof groenbemester

Nieuws Droogte

Minister kondigt ‘feitelijk watertekort’ af

Er wordt in Nederland op het moment meer water verbruikt dan er binnenkomt via regen en de rivieren. Daar lijkt de komende weken ook nog geen verandering in te komen. Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft daarom vandaag de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling opgeschaald naar niveau 2 en geldt er een 'feitelijk watertekort'.
3 Augustus 2022
uien zon Gewastour zonsondergang

Gewastour Weer

Droogte en warmte doen aardappelen sneller slijten

Terwijl veel Nederlanders van het warme weer konden genieten was juli voor veel telers van de gewastour een uitdaging. Droogte is al langer bekent bij de telers maar in combinatie met temperaturen tot wel 36 graden heeft gezocht tot versnelde retour bij veel aardappelpercelen. 
3 Augustus 2022
ruwvoer hooi

Analyse Ruwvoer

Droogte zorgt voor extra vraag naar bijproducten

De stemming op de ruwvoermarkt is wisselend. Naar bijproducten trekt de vraag nog steeds wat aan. De stro-oogst vordert in rap tempo, maar handelaren merken dat veehouders erg afwachtend zijn in de hoop dat de prijs nog wat zakt. In kuilgras is er mede door de droogte weinig handel op het moment.
2 Augustus 2022
droogte beregening

Nieuws Akkerbouw

Ook de markten verhitten deze maand

Slechts een klein deel van Nederland en Duitsland heeft zondag regen van betekenis gehad. Daarmee blijft het in Noordwest-Europa erg droog. Ook de verwachtingen voor de lange termijn houden vast aan een droog en warm weertype. Bij de graanoogst zorgt het voor een vlotte afwikkeling, maar voor de gewasontwikkeling van aardappelen en uien wordt de droogte steeds kritischer.
1 Augustus 2022
graanoogst tarweoogst

Analyse Granen en Grondstof

Droogte tempert opbrengstprognoses graan

De granenmarkt zette de afgelopen handelssessie weer een stapje omhoog. Op de tarwemarkt blijven de ontwikkelingen rond de Zwarte Zee een grote rol spelen. Bij maïs en soja zijn de ogen van de internationale handel vooral op droogte in de VS gericht. Maar ook in Europa gaat het groeiseizoen alles behalve van een leien dakje
29 Juli 2022
aardappelen droogte beregening

Marktupdate Robert de Vries

De droogte zit voorlopig stevig in het zadel

Het is droog en er is nog geen neerslag op komst, vertelt Robert de Vries. Het gemiddelde neerslagtekort in Nederland is circa 211 millimeter. Daarmee blijven we nog wel onder het recordjaar 1976 en ook onder het recentere tekort van 2018. Regionaal zijn er wel grote verschillen in het neerslagtekort.
29 Juli 2022
graanoogst tarweoogst graan - agri

Analyse Gewasmonitor

Alle opbrengsten in EU lager door droogte en hitte

De Europese gewassen hebben op de gril gelegen de afgelopen weken en dat komt de opbrengsten niet ten goede. Bijna alle gewassen zitten inmiddels onder het 5-jarig gemiddelde volgens de opbrengstprognose. De zorgen zijn naast Zuid-Europa ook groot in Midden-Europa.
27 Juli 2022
graanoogst frankrijk

Analyse Granen en Grondstof

Hitte en droogte stuwen granenmarkt verder op

De graanprijzen op de beurzen in Parijs en Chicago zette afgelopen handelssessie voor de tweede dag oprij een stap omhoog. Maandag was de markt nog vooral in de ban van de exportproblemen in Oekraïne. Gisteren waren het vooral de weerberichten die het bullish momentum in de markt voedde.
27 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden