Proefrooicijfers

Gewastour 2023

Gewastour Proefrooicijfers

Opbrengsten Innovator laagste in jaren

De proefrooicijfers van de fritesaardappel Innovator tekenen het bijzondere groeiseizoen van 2023. De nagroei heeft zoals verwacht de laatste weken voor veel extra kilo's gezorgd, maar daarmee werd de achterstand van het begin niet ingehaald. De gemiddelde opbrengst ligt met een spreiding van 66 tot 38 ton per hectare het laagste sinds jaren.
7 November 2023
aardappelen aardappeloogst rooien Innovator aardappelrooier

Analyse Aardappelen

Grote verschillen in voortgang aardappeloogst

Een laat voorjaar en uitdagend groeiseizoen is maar ten dele terug te zien in de oogstvoortgangscijfers van Aviko. Vooral in België maken telers nog niet echt haast met rooien.
17 Oktober 2023
aardappelen Gewastour 2023

Gewastour Aardappelen

Proefrooiing: lage oogst Innovator dicht bij 2021

De gemiddelde opbrengst van de fritesaardappel Innovator ligt in week 32 duidelijk lager dan voorgaande seizoenen. Dat blijkt uit de jaarlijkse proefrooiingen op percelen van telers van de Boerenbusiness Gewastour. De lage cijfers die uit de bus rollen zijn vergelijkbaar met het seizoen 2021. De spreiding in tonnen is echter groot, waarbij de mogelijkheid tot beregenen ook dit jaar loont in het aantal tonnen per hectare. 
11 Augustus 2023
beregening

Analyse Aardappelen

Eerste proefrooicijfers: Irrigatie maakt het verschil

Voldoende vocht in de tweede helft juli en geen extreem warme dagen. Echt aardappelweer zou je denken. Maar, door laat poten en een droge periode hebben de aardappelen nog een inhaalslag te maken en dat is terug te zien in de verschillende proefrooiingen die deze week zijn gepubliceerd. Een conclusie kunnen we wel trekken: beregenen in de vroege aardappelen loont dit seizoen.
4 Augustus 2023
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Nog geen kilo's onder vroege aardappelen België

Het Vlaamse PCA heeft de resultaten van de eerste proefrooiing van het vroege aardappelras Amora gepubliceerd. De late pootdatum is goed terug te zien in wat er nu onder de planten zit. Ook zijn er grote verschillen tussen beregende en niet-beregende percelen.
13 Juli 2023
Gewastour 2022

Gewastour uien - week 41

Proefcijfers: grote variatie uienoogst, beregenen loont

De oogst van de zaaiuien is zo goed als afgelopen en het is tijd om de balans op te maken. De opbrengsten van de Boerenbusiness Gewastour lopen dit seizoen ver uiteen, waarbij beregenen lijkt te lonen tot redelijke opbrengsten. 
11 Oktober 2022
aardappeloogst Innovator Grimme Tolsma fritesaardappelen

Nieuws aardappelen

Proefrooiing Aviko duikt onder vijfjarig gemiddelde

Het is over en uit met de groei in de fritesaardappelen. Dat blijkt uit de nieuwste proefrooicijfers van Aviko Potato. Inmiddels ligt de opbrengst onder het 5-jarig gemiddelde en staat er vrijwel geen perceel meer groen. Dat terwijl er in andere seizoenen nog tonnen bijgroeiden op dit moment.
13 September 2022
aardappelen af land fritesaardappelen

Nieuws Aardappelen

Proefrooiing aardappelen bij Aviko bovengemiddeld

De groei van de fritesaardappelen lijkt ongestoord verder te gaan. Volgens de recentste proefrooiing van Aviko in week 35 komt de hectareopbrengst uit op 59,5 ton aardappelen. Daarmee is de opbrengst nog altijd bovengemiddeld vergeleken met andere jaren.
6 September 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden