Proefrooicijfers

Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 43

Uienopbrengst 2021 komt uit op 58 ton gemiddeld

Nu de uienoogst de finish heeft bereikt, valt de opbrengst niet tegen met 58 ton per hectare. Zeker gezien het bijzondere groeiseizoen hadden uientelers een lagere opbrengst verwacht. De grofte van de partijen valt ook niet tegen.
27 Oktober 2021
pootgoed rooien pootaardappel Cara aardappelrooier

Inside Aardappel

Aardappeloogst Nederland vergelijkbaar met 2018

De Nederlandse oogst van fritesaardappelen komt dit jaar op een vergelijkbaar niveau uit als in het droogtejaar 2018. Dit valt in ieder geval op te maken uit de recente proefrooiresultaten van half september door telersvereniging VTA. 
28 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour Proefrooiing - week 37

Proefrooicijfers: oogst fritesaardappelen laag

De proefrooicijfers bevestigen het beeld dat aardappeltelers al vermoedden: Uit de proefrooiingen van de Gewastour blijkt dat de gemiddelde opbrengst van het ras Innovator een stuk lager ligt dan voorgaande jaren. De spreiding loopt van 34 tot 68 ton per hectare. 
16 September 2021
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Groei van de aardappelen in België zwakt af

De groei van Fontane begint af te laten. Het ras Challenger weet de groei er nog wel in te houden. Dat blijkt uit de proefrooiing van het Belgische PCA/Fiwap.
14 September 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Resultaten proefrooiingen lopen ver uiteen

De proefrooiingen die de afgelopen dagen gepubliceerd zijn laten een gemengd beeld zien. De resultaten van de verschillende organisaties lopen van onder tot boven gemiddelde opbrengsten. Wat wel weer wordt bevestigd is dat de opbrengsten op perceelniveau ver uit elkaar lopen.
31 Augustus 2021
aardappelen Innovator

Inside Aardappelen

Grote verschillen in opbrengst tussen percelen

In de proefrooiingen van het Belgische PCA blijft de opbrengst van Bintje achter op het meerjarig gemiddelde. De spreiding in opbrengst tussen de percelen is bij zowel Bintje als Innovator groot. Net als in eerdere proefrooiingen van ander rassen.
24 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 33

Kunst om aardappelloof groen en levend te houden

De aardappelpercelen van de Gewastour in midden en noord  Nederland hebben nog voldoende groeipotentie volgens de telers. Voldoende neerslag en het uitblijven van hoge temperaturen zijn de sleutel om die potentie te behalen.
20 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 33

Nog zat groeipotentie op aardappelpercelen

De gemiddelde opbrengst van de fritesaardappel Innovator ligt lager dan voorgaande jaren volgens de proefrooiingen van de Gewastour. Ondanks dat zijn de aardappeltelers niet ontevreden en merken zij dat het aantal tonnen sterk groeit.
19 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden