Bedrijfsnieuws Ausnutria

Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria voelt de pijn van lagere afzet China

De dalende afzet van kinder- en babyvoeding in China raakt Ausnutria Nederland geleidelijk harder, meldt het bedrijf. Het leidt er alvast toe dat er arbeidsplaatsen komen te vervallen in de vestiging in Leeuwarden, naar verwachting zo'n zestig stuks.
1 November 2023
Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria verbreedt afzet in veranderende markt

Een uitdagende markt was het voor zuivelbedrijf Ausnutria, maar de onderneming kijkt de toekomst met vertrouwen tegemoet. Vergeleken met de eerste helft van 2022 daalden omzet en winst in dezelfde periode dit jaar iets - vooral in euro's gerekend, maar er wordt hard gewerkt aan herstel. Naast China in onder meer de VS en met meer geitenmelkproducten en ook probiotica. Ook een kostenbesparings- en efficiency-operatie moeten helpen.
31 Augustus 2023
Ausnutria

Nieuws Ausnutria

Fouten in jaarrekening Ausnutria ook in Nederland

Kindervoedingsproducent Ausnutria heeft accountantsorganisatie PWC onderzoek laten doen naar de eerder gemelde fouten in de jaarrekening en blijft erbij dat het enkel fouten waren, niet meer en niet minder. Volgens het onderzoek zijn in totaal op acht punten fouten gemaakt, waarvan drie betrekking hebben op Nederland.
10 Juli 2023
Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria Nederland na vertrek CEO meer Chinees

Ausnutria Nederland gaat de managementstructuur aanpassen, volgens het bedrijf om harder te kunnen groeien en beter te kunnen samenwerken met het Chinese moederbedrijf. De wijzigingen hebben tot gevolg dat CEO Jeroen Kiers zijn conclusies trekt en zijn carrière buiten het bedrijf zal voortzetten.
11 Mei 2023
Ausnutria

Analyse Jaarcijfers

Boekhouding Ausnutria blijkt gatenkaas te zijn

De resultaten van geitenmelkproducent Ausnutria uit Heerenveen zijn veel minder rooskleurig dan het lijkt. Het in China beursgenoteerde bedrijf meldde aanvankelijk een puike winst van €143,9 miljoen over 2021, maar nu blijkt dat ze zich flink hebben verrekend. De Fries-Chinese groeibriljant in geitenzuivel heeft jarenlang omzet verkeerd geboekt, maar zegt dat deze fout pas in 2022 aan het licht is gekomen.
13 April 2023
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2022

Geboortekrimp China hakt in op winst Ausnutria

Melkpoederproducent Ausnutria heeft vorig jaar een aanzienlijk slechter resultaat geboekt dan het jaar daarvoor. De winst kreeg een flinke knauw, terwijl ook de omzet onder druk stond. De oorzaak hiervan ligt met name in China waar minder baby's worden geboren.  
31 Maart 2023
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022
Ausnutria

Inside Melk

'Bij Ausnutria verandert weinig met komst Yili'

De komst van een nieuwe aandeelhouder in de vorm van de Chinese zuivelreus Yili verandert weinig aan de gang van zaken bij Ausnutria Nederland. Het management blijft Nederlands en de aanvoer van zuivel vanuit ons land blijft hooggewaardeerd, verwacht Bart van der Meer, CEO van Ausnutria en minderheidsaandeelhouder.
2 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden