Kiemremming

Restrain

Aangeboden door Restrain

Restrain en MH effectief voor tafelaardappelen

Ethyleen in combinatie met MH (Maleïnehydrazide) is geschikt als kiemremmer voor tafelaardappelen. Dat concludeert Restrain op basis van retail-ervaringen in Frankrijk en Engeland. Restrain adviseert de gecombineerde methode daarom voortaan ook in de Nederlandse toeleveringsketen van tafelaardappelen.
4 November 2021
Certis

Aangeboden door Certis

Geslaagde kiemremming begint met Crown MH

Akkerbouwer Henk van Sluijs uit Westkapelle past al jaren achtereen Crown MH toe in zijn fritesaardappelen. Hiermee legt hij de basis voor een geslaagde kiemremming tijdens bewaring. Bovendien reduceert het de aardappelopslag in volgteelten drastisch en krijgt Phytophthora minder voet aan de grond.
16 Juli 2021
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto2

Inside Aardappelen

Hogere bewaarverliezen door wegvallen chloor?

In dit lopende bewaarseizoen maken in het Verenigd Koninkrijk relatief veel telers melding van onder meer drukplekken en gewichtsverlies gedurende de aardappelbewaring. Hoe komt dit en zien we deze verschijnselen ook in Nederland?
1 Juni 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Kiemremming zonder CIPC gaat niet vanzelf

Het bewaarseizoen van aardappelen startte vorig najaar zónder het vertrouwde chloorprofam. Nieuwe middelen zijn weliswaar beschikbaar, maar de meeste telers hebben daar nog geen ruime ervaring mee. Halverwege het bewaarseizoen maken we een tussenbalans op en kijken we vooruit naar de rest van het bewaarseizoen.
23 Maart 2021
kisten aardappelbewaring Agrifoto2

Inside Aardappelen

1,4Sight weer toegelaten in Duitse bewaarplaatsen

Een kleine 2 weken nadat in Duitsland het gebruik van het kiemremmingsmiddel 1,4Sight werd opgeschort, mogen aardappeltelers het middel weer gebruiken. Dat meldt de toelatingshouder Dormfresh. Het verbod geldt nog wel voor de kiemremmer Argos olie.
18 December 2020
aardappelen kisten bewaring aardappelbewaring Agrifoto consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

'Kiemremming te duur voor vrije aardappelen'

Aardappelorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) maakt zich zorgen over de kiemremming van consumptieaardappelen. Volgens de organisatie is het niet langer lonend om vrije aardappelen te behandelen.
16 December 2020
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Kiemremming sluimert onder aardappelmarkt

Na een moeizame aardappeloogst zijn voor veel akkerbouwers de uitdagingen nog niet voorbij. Het werken met nieuwe kiemremmingsmiddelen blijkt niet eenvoudig. Partijen zijn nu al zeer kiemlustig. Noodgrepen kosten telers veel geld. Het is pas het begin van de problemen.
7 December 2020
aardappelen aardappelbewaring Agrifoto2

Nieuws Aardappelen

1,4Sight en Argos in Duitsland direct verboden

Het Duitse Bondsambt voor consumentenbescherming en voedselveiligheid (BVL) heeft per direct het gebruik van de kiemremmingsmiddelen 1,4Sight en Argos verboden. Dat meldt de overheidsorganisatie op hun website. Twee schuren gingen recent in vlammen op door verkeerd gebruik van de middelen.
4 December 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief