Kringloopwijzer

Danone

Nieuws melk

FrieslandCampina en Danone reduceren CO2

Een zakelijke samenwerking in de afzet van zuivelingrediënten tussen FrieslandCampina en Danone heeft het potentieel om bijna 25% CO2-reductie op te leveren. Daarvan is tot nog toe al ruim 70% behaald, zo meldt de Amersfoortse coöperatie.
27 Januari 2022
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Zorgen over verscherping eisen PlanetProof

De stichting Milieukeur (SMK) scherpt de eisen voor Planet proof-melk verder aan. Volgend jaar is bijvoorbeeld 5% meer eiwit van eigen land nodig en ook 5% meer kruidenrijk grasland plus een bedrijfsnatuurplan. Dit tot ongenoegen van niet alleen melkveehouders. Ook verwerkers maken zich zorgen over de haalbaarheid en houdbaarheid van het hele pakket.
18 December 2021
Arjan Schimmel

Nieuws ZuivelNL

ZuivelnNL heeft gat in begroting gedicht

Brancheorganisatie ZuivelNL heeft - dankzij forse bezuinigingen in het einde van het jaar - weer een sluitende begroting en een positieve reserve. De contributie voor volgend jaar blijft gelijk en tegelijkertijd blijft een reserve over van €1 miljoen. Dit heeft voorzitter Arjan Schimmel bekendgemaakt na afloop van de algemene ledenvergadering.
2 December 2021
gras melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

'BEX-voordeel voor grasboer verdampt'

Melkveehouders met veel gras in hun rantsoenen moeten rekening houden met minder BEX-voordeel over 2018 dan ze in 2017 en daarvoor behaalden. Hoe komt dit?
22 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox