Bedrijfsnieuws Lely

Lely André van Troost

Interview André van Troost

'Stikstofuitstoot daalt met innovatie een stuk sterker'

Lely is van mening dat er meer stikstofreductie te behalen is als gekozen wordt voor innovatie en technische oplossingen. André van Troost, CEO van Lely, heeft de deur in politiek Den Haag inmiddels platgelopen: 'De boeren moet in elk geval de mogelijkheid hebben om te kunnen kiezen voor innovatie.'
3 April 2021
Lely

Nieuws Jaarcijfers

Lely behaalt recordomzet in coronajaar

Ondanks de coronacrisis heeft Lely afgelopen jaar een recordomzet behaald. Dit is volgens het bedrijf het gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. Het bedrijf groeide onder meer in Azië en Latijns-Amerika, waar de Lely Astronaut A5-melkrobot in trek bleek.
11 Maart 2021

BB TV Agribusiness Award

Lely Orbiter cashcow voor specifiek melkveebedrijf?

De Lely Orbiter is genomineerd voor de Boerenbusiness Agribusiness Award. Guus van Roessel, director business development bij Lely, vertelt over de werking van de mini-melkfabriek en legt uit wat de voordelen voor melkveehouders zijn. 
11 November 2020
Lely Agribusiness Award 2020

Boerenbusiness Agribusiness Award

Lely Orbiter kanshebber Agribusiness Award

De jury van de Boerenbusiness Award heeft dit jaar 4 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award 2020. De komende tijd stellen zij zichzelf en het product aan u voor. Vandaag Lely aan het woord over het automatische melkverwerkingssysteem, de Lely Orbiter.
4 November 2020
Lely Sphere

Tech Lely Sphere

Stikstof niet uitstoten maar oogsten op melkveebedrijf

Waar de stikstofcrisis voort sluimert met de landbouw als mikpunt, wil Lely op het melkveebedrijf van stikstof een waardevolle grondstof maken. Met de Lely Sphere claimt het techbedrijf de stikstofuitstoot van een melkveebedrijf met 70% terug te dringen. Boerenbusiness mocht de vinding bekijken op melkveebedrijf van de familie Van den Berg in Bleskensgraaf.
10 Oktober 2020
Lely Exos

Tech Stalinnovaties

Lely: 3 gele revoluties voor op melkveebedrijf

Lely heeft 3 nieuwe zogeheten Gele Revoluties gepresenteerd voor melkveebedrijven. De eerste is een stalsysteem voor circulaire mestverwaarding waarbij de ammoniakuitstoot met 70% kan worden teruggebracht. De tweede is een concept voor autonoom vers gras voeren en het derde is een nieuwe bedrijfsmanagementprogramma.
6 Oktober 2020
melken koeien melkrobot

Achtergrond Technologie

De laatste melkrobots onder de loep

De afgelopen jaren zijn er een aantal veranderingen geweest op het gebied van melkrobots. De robots zijn steeds slimmer geworden, kunnen meer koeien per uur melken en hebben allerlei technische snufjes aan boord om bijvoorbeeld uierontsteking te detecteren. In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwste robots.
26 September 2020
Lely

Nieuws Melk

Eerste Lely A5 robot op Chinees grondgebied

Ondanks de coronacrisis heeft Lely het eerste automatische Astronaut A5-melksysteem op Chinees grondgebied geïnstalleerd. De uitbraak van het virus zorgde voor enige vertraging in het proces, maar inmiddels draait de eerste robot.
28 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief