Algemene Rekenkamer

politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

Kamer wil controle over stikstoffonds niet verliezen

De Tweede Kamer wil door de regering nadrukkelijk betrokken worden bij de vormgeving van het klimaat- en transitiefonds en stikstoffonds.
20 Januari 2022
belastingdienst

Politiek Financieel

‘Houd landbouwvrijstelling voor ondernemers in stand’

De landbouwvrijstelling moet in stand worden gehouden. Hiervoor pleit Lubbert van Dellen, commercieel directeur van Accon avm. Hij roept agrarische ondernemers op bij de politiek te onderstrepen dat de regeling nodig, effectief en relevant is. Zeker in deze periode.
20 Mei 2021
Carola Schouten boerenprotest

Politiek Algemene Rekenkamer

'Landbouwvrijstelling aanpassen of afschaffen'

Door de landbouwvrijstelling loopt het Rijk loopt jaarlijks €682 miljoen mis. De vrijstelling is al 20 jaar een regeling zonder duidelijk doel en heeft een fiscaal ongelijke behandeling van grondeigenaren-verpachters en grondeigenaren-boeren tot gevolg. Daarom moet de vrijstelling worden aangepast of afschaft, concludeert de Algemene Rekenkamer.
19 Mei 2021
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Gewasbescherming

Risico's gewasbescherming beperkt aangepakt in EU

De Europese Unie is er de afgelopen jaren slechts beperkt in geslaagd om de risico's van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te beperken. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Rekenkamer.
6 Februari 2020
financieel euro

Nieuws Inkomenssteun

Europees geld ongelijk verdeeld onder boeren

Uit nieuwe cijfers van de Algemene Rekenkamer blijkt dat de inkomenssteun uit Europa ongelijk verdeeld wordt. Ongeveer 20% gaat naar boeren die (inclusief deze steun) een inkomen onder het wettelijk minimumloon hebben. Circa 33% van de Europese steun komt echter terecht bij boeren met hogere inkomens.
15 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox