Skal verscherpt toezicht

Encebe erkent fraude met biologisch vlees

9 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Encebe, de dochteronderneming van Vion, is door Skal, de toezichthouder op de biologische sector, onder verscherpt toezicht gesteld nadat het bedrijf heeft toegegeven 11.000 kilo ham ontrecht als biologisch te hebben verkocht.

De reden voor het verscherpte toezicht is dat Encebe in 2012 11.000 ham onterecht als biologisch is verkocht. Volgens het bedrijf betreft het een eenmalig incident. De ham is verkocht door supermarkten en is niet meer op de markt. De leidinggevende die toestemming heeft gegeven voor de verkoop werkt niet meer bij het bedrijf.

Skal neemt de overtreding zeer serieus en gaat de misstap nauw onderzoeken om vast te stellen dat het inderdaad om een eenmalig incident gaat. Ook gaat de tuchtrechter van de toezichthouder zich over de kwestie buigen en oordelen wat een gepaste straf is.

De onterechte verkoop van biologische ham is door Encebe toegegeven na melding van klokkenluiders. In september raakte ook moederbedrijf Vion in opspraak wegens vermeende fraude met biologisch vlees. Een commissie heeft echter geconcludeerd dat de beschuldigingen ontrecht waren en oordeelde dat biologisch vlees juist als gangbaar vlees werd verkocht vanwege een overschot.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden