Gebrek aan afzetmogelijkheden

Varkensslachter Tican sluit locatie door Rusland

25 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Deense varkensslachter Tican heeft besloten een vestiging te sluiten. De belangrijkste reden voor de sluiting is de Russische boycot van Europees varkensvlees. Dit meldt Landbrugs Avisen.

De slachterij die Tican sluit, ligt in Fjerritslev, een plaats in het noorden van Denemarken. Op de locatie beenden 160 medewerkend ongeveer 55.000 voorstukken per week uit. Een groot deel hiervan exporteerde Tican naar Rusland.

Door het Russische importverbod voor Europees varkensvlees kwam de afzet van de locatie in Fjerritslev onder druk te staan. Tican is er niet in geslaagd andere exportbestemmingen te vinden tegen rendabele prijzen, waardoor de slachterij geen andere mogelijkheid ziet dan de locatie te sluiten.

Op de slachterij in Fjerritslev zijn 160 mensen werkzaam. Tican gaat de komende drie weken met de ondernemingsraad om tafel om een oplossing te vinden voor de werknemers en gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen.

Tican is de tweede varkensslachter van Denemarken. In 2013 slachtte het bedrijf 1,897 miljoen varkens. Dit is een stijging van 10,7 procent ten opzichte van 2012.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden