Voor 5,4 miljard dollar

Dierfarmaceut Elanco rondt koop Novartis af

5 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Elanco, de diergezondheidsdivisie van farmaciereus Eli Lilly and Company, heeft de overname van de veterinaire tak van Novartis afgerond. Hiermee claimt Elanco dat een nieuwe wereldmarktleider op het gebied van diergezondheid is ontstaan.

De overname van de diergezondheidstak van het Zwitserse bedrijf Novartis, was al in april aangekondigd door Elanco. Het is de tweede overname die Elanco in 2014 heeft gedaan. Eerder is Lohmann Animal Health ingelijfd.

5,4

miljard

dollar heeft Elanco betaald voor Novartis.

Met de overname van Novartis was een bedrag van 5,4 miljard dollar, of ongeveer 4,5 miljard euro gemoeid. Het onderdeel van het Zwitserse bedrijf dat medicatie voor dieren maakt, behaalde in 2013 een omzet van ongeveer 1,1 miljard dollar. De verkoop is onderdeel van een herschikking van de activiteiten van Novartis.

Door de betaling van 5,4 miljard dollar, wordt Elanco eigenaar van 17 productiefaciliteiten en 14 onderzoeksafdelingen van Novartis. Inclusief de andere overnames biedt Elanco 3.000 verschillende merken aan, waaronder therapeutische middelen, vaccins, antiparasitaire middelen, antimicrobiële middelen, enzymen en middelden voor voedselveiligheid.

De komende jaren gaat Elanco fors investeren in onderzoek en ontwikkeling. Hiervoor worden meer dan 100 projecten opgestart die zich onder andere richten op het beschermen van vee tegen ziektes en parasieten, het verbeteren van het dierenwelzijn en het verminderen van de milieuvoetafdruk van vee. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden